teisipäev, 2. oktoober 2018

Rukkileib

Rukkileiva tegemine pole sugugi nii raske, kui see tundub. Kuigi tõsi, juuretisega rukkileiva tegemiseks on vaja aega varuda kordades rohkem, kui pärmiga tehes. Selles retseptis on rukkileib tehtud pärmi baasil, tänu sellele valmib see umbes 3,5 tunniga, mis on leiva kohta väga lühike aeg.  Tulemuseks saame väga maitsva leiva, ainus erinevus juuretisega leivaga võrreldes on, et sellel leival puudub hapukas maitse ja värvilt on see veidike heledam. Retseptis on kasutatud ülikvaliteetset Kaarli Talu rukkijahu ja täistera nisujahu. Soovitan kindlasti proovida!:)

Rukkileib:
300 g Kaarli talu rukki-täisterajahu
200 g täistera nisujahu
10 g kuivpärmi
20 g musta toiduvärvi
350 ml vett
10 g soola

Sega omavahel vesi, pärm ja sool. 
Teises kausis sega jahud. Lisa pärmi-veesegu jahude hulka, ning sõtku sellest ühtlane taigen.
Kata kauss rätikuga ja kergita taigent umbes 3 tundi.
Seejärel sõtku taigen uuesti läbi ja vormi sellest ovaalne kuju ning kergita 1-2 tundi veel.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit.






Retsept on valminud koostöös Kaarli Taluga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar