esmaspäev, 27. november 2017

Jõuluselt rikkalik glögikook

Vähem kui kuu aja pärast on juba jõulud ning kindlasti paljudel liiguvad mõtted, mida jõululauale panna. Sellest postitusest leiad ühe eriti jõuluse ja rikkaliku glögikoogi, mis sobib jõululauale kui valatult. Koogi valmistamine nõuab veidike aega ja nokitsemist aga see on seda väärt, sest tulemus on tõeliselt rikkalik!:) Valmista kook juba eelmisel päeval, nii on pidupäeval ainult kaunistamise ja serveerimise vaev.
Head katsetamist!:P

Koogipõhi:
440 g Dops küpsiseid
150 g Alma Eesti võid 82%

Glögimaitseline toorjuustukreem:
1 kg Valio Viola laktoosivaba toorjuustu (toasooja)
130 g tuhksuhkrut
380 g Alma Muah! glögimaitselist koorejogurtit
4 želatiinilehte (8g)

Glögisiirup:
250 ml Punast veini
125 g suhkrut
2 kaneelipulka
5 nelgi tera
5 kardemoni tera

Šokolaadi trühvlid:
200 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu (toasooja)
300 g tumedat šokolaadi 70%

Trühvli glasuur:
200 g tumedat šokolaadi 70 %
Pähklipuru 

Kaunistuseks:
Kuivatatud vaarikaid

Kõigepealt valmista koogipõhi. Selleks purusta küpsised peeneks ja sulata või ning sega need omavahel kokku. Kata 20 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru pool küpsisemassist koogivormi põhjale ning pane külmkappi tahenema.

Järgmisena valmista koogi kõige tähtsam osa, glögimaitseline toorjuustukreem. Selleks paisuta želatiin külmas vees. Kuumuta glögijogurtit kuni 50 kraadini ja sega sisse paisutatud želatiini lehed. Kuumuta ja sega jogurtit, kuni želatiin on täielikult massi sulandunud.  (Ära lase jogurti kuumusel üle 50 kraadi minna, muidu läheb segu tükki). Lase jogurtimassil jahtuda toasoojani. 
Samal ajal kui jogurt jahtub, sega omavahel toasoe toorjuust ja tuhksuhkur. Viimasena lisa juurde jogurtimass, ning sega ühtlaseks massiks. Vala saadud segust pool koogipõhjale. Seejärel lisa koogile järelejäänud küpsisepuru ning viimasena lisa ülejäänud toorjuustukreem. (ehk sellest tuleb mitme kihiline kook)
Pane kook üheks ööpäevaks külmkappi tahenema.

Järgmisena saad valmistada trühvlid. Selleks sulata šokolaad ja lase veidike jahtuda ning sega see toasooja toorjuustu hulka.  Sega ühtlaseks ja pane 10 minutiks külmkappi tahenema. Vormi tahenenust toorjuustumassist ühesuurused pallid ja pane veel külmkappi tahenema.
Sulata tume šokolaad glasuuri jaoks ning hakka ükshaaval trühvleid šokolaadi sisse katma. Lase üleliigsel šokolaadimassil ära niriseda ning seejärel veereta glasuuritud trühvleid pähklipuru sees ja pane külmkappi tahenema.

Kõige viimasena valmista glögisiirup. Selleks kaalu kastrulisse vein, suhkur ja vürtsid ning redutseeri segu poole võrra. Kurna vürtsid välja ja jahuta siirup. Kasuta siirupit koogi serveerimsel.

Eemalda kook koogivormist. Aseta koogile trühvlid ja serveerimisel lisa siirupit ning vaarikakrõpse.

Naudi!:)






Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar