pühapäev, 1. oktoober 2017

Koorene paprikapasta

Koorene paprikapasta on suurepärane valik, kui söögitegemiseks on aega vähe aga siiski tahaks miskit maitsvat ja kosutavat. Retsepti üks aeganõudvamaid tegevusi on paprika-tomatikastme valmistamine, kuid ka sellegagi ei lähe rohkem kui pool tundi. Paprika-tomatikastet valmib selle retsepti järgi rohkem kui 1 liiter, nii, et seda jätkub päris mitmeks toidukorraks. Kusjuures seda kastet sobib kasutada väga mitmetes erinevates roogades, näiteks krevettide juures. Imehea!
Tulles tagasi selle pasta retsepti juurde, siis koorese kastme valmistamiseks kasutasin Valio Viola uut paprika maitselist sulatatud juustu ja köögikoort, millele lisasin juurde küüslauku ja paprika-tomatikastet, et seda imehead röstitud paprika maitset veel rohkem esile tuua. Spagettide keetmisel lähtusin ikka rohkest keevast veest, mis on maitsestatud meresoolaga, ning pasta keetsin al dente küpsusastmeni.
Head katsetamist! :)

Röstitud paprika-tomatikaste:
5 punast paprikat
4 tomatit
1 küüslauguküüs
Meresoola
Suhkrut


150 g Alma toidukoort 20%
100 g Valio Viola sulatatud juust paprikaga 
2 küüslauguküünt
100 g paprika-tomati kastet
250 g spagette

Serveerimiseks:
Valio Forte Speciale kõva itaaliapärast juustu 
Värsket basiilikut


Röstitud paprika-tomatikastme jaoks kuumuta ahi 230 kraadini. Aseta ahjuplaadile pooleks lõigatud tomatid ja terves suuruses paprikad ning piserda need oliiviõli ja soolaga kokku. Küpseta umbes 20 minutit. Seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja vars ning pane koos tomatite ja küüslauguga blenderisse. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta soola, suhkru ja vähese balsamiäädikaga.
Jahuta kaste ja pane purki.

Koorekastme jaoks sega omavahel paprika sulajuust, toidukoor, hakitud küüslauk ja paprika-tomatikaste. Vala kaste suurele pannile ja kuumuta keemiseni või kuni saavutad kreemja konsistentsi. Sega kastme hulka al dente küpsusastmega spagetid ja serveeri kohe.
Serveeri koorest pastat parmesani juustu ja värske basiilikuga.




Retsepti valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar