esmaspäev, 28. november 2016

Piparkoogimaitseline toorjuustukook

Toorjuustukoogid on alati kindla peale minek. Need maitsevad enamustele ja selle valmistamisega on raske alt minna. Seekord valmistasin piparkoogimaitselist toorjuustukooki. Koogi põhi on valmistatud piparkookidest, sisu on traditsiooniline toorjuustukas, ning pealmine kiht on valmistatud piparkoogimaitselisest kohupiimakreemist. Kirsiks tordil on eriti magus šokolaadikreem. Seda lihtsalt peab proovima! Kooki soovitan serveerida hapukate marjadega, näiteks pohlade või jõhvikatega.
Mõnusat katsetamist!

Põhi:
200 g piparkooke
90 g võid

Täidis:
1 kg Valio Viola naturaalset toorjuustu
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 muna
0,75 sidrunit

Piparkoogi kohupiimakreemi kiht:
380 g Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
10 g kakaod
1 tl vaniljesuhkrut
100 g Alma vahukoort 35%
2 želantiinilehte (4g)

Šokolaadikreem:
115 g Eesti Alma võid 82%
200 g tuhksuhkrut
100 g Nutellat
40 ml Alma vahukoort 35%

Valmista kõigepealt koogi põhi. Selleks purusta piparkoogid ja sulata 90 g võid ning sega kokku. Suru saadud segu 20 cm suuruse koogivormi põhjale. Pane koogivorm külmkappi 10 minutiks.
Järgmisena valmista täidis. Selleks sega omavahel toasoe toorjuust, suhkrud, munad ja sidrunimahl ühtlaseks massiks ja vala koogivormi küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 150 kraadi juures 45 minutit.
Kui kook valmis, siis lase täielikult maha jahtuda.
Valmista piparkoogi kohupiimakate. Selleks pane želantiinilehed külma vette likku 5 minutiks. Nõruta kohupiimakreem üleliigsest vedelikust. Sega nõrutatud kohupiimakreem kakao ja vaniljesuhkruga. Kuumuta potis 100 g vahukoort, võta pott tulelt ning sega sisse üleliigsest veest tühjaks pigistatud želantiinilehed. Sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Lisa koore-želantiinisegu kohupiimakreemi hulka ja sega ühtlaseks massiks. Vala saadud kohupiimakreem jahtunud koogile ja pane külmkappi 3-4 tunniks tahenema. 
Viimasena valmista šokolaadikreem. Sega omavahel toasoevõi, tuhksuhkur ja nutella ning viimasena lisa vahukoor. Sega saadud segu ühtlaseks massiks. Pane pritskotti ja kaunista kook. 
Soovitan kooki serveerida hapukate marjadega, sest kook on üsna magus.





Retsept valmis koostöös Valioga.

1 kommentaar :

  1. Kas kooki läheb tõesti kilo toorjuustu? :O Pildil ei tundu kook üldse nii suur.

    VastaKustuta