esmaspäev, 11. juuli 2016

Krõbe kalkuni rinnaliha mandlipaneeringus

Antud retseptis tahan teile tutvustada, kuidas valmistada kalkuni rinnaliha krõbedas mandlipaneeringus.
Kuna linnuliha on üldiselt väherasvane, siis paneerinimine on üks võimalusi, kuidas liha mahlakust säilitada. Paneerimiseks võib kasutada mitmeid toiduaineid, kuid antud retseptis kasutasin kahekordset paneeringut, kasutades lisaks riivsaiale ka purustatud mandleid.Selle retsepti valmistamiseks kulub aega umbes 30 minutit ja sobib seega valmistamiseks kiirel tööpäeva lõpul. Kuna kalkuni rinnaliha on päris suur, siis sellest saab söönuks ka terve pere.Mandlis paneeritud kalkuniliha on seest mahlane ja pealt mõnusalt krõbe.




Retsept:

700 g kalkuni rinnaliha
2 muna
1 sl sojakastet
1 sl worcestershire kastet
sool/pipar
riivsaia
100 g purustatuid mandleid
oliiviõli

Valmistamine:

  1. Sega kausis muna, soja, worcestershire, sool, pipar.
  2. Lõika kalkuni rinnaliha õhemaks, aseta liha kaussi kus on munasegu.
  3. Kalla riivsai kaussi, teise kaussi kalla purustatud mandlid.
  4. Nüüd saad paneerimisega alustada, kõigepealt tee liha munaseguga üleni kokku, paneeri mõlemalt poolt riivsaias, siis kasta uuesti munasegusse ja nüüd paneeri mõlemalt poolt mandlipuru sees.
  5. Prae kalkun oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soola ja pipraga, kui vaja. Pane ahju 180 kraadi juurde 5-10 minutiks järelküpsema. Näpuga liha katsudes saad kõige paremini aru kas liha on toores või küps. Liha peab kergelt vetruv olema, siis on valmis ja seest mahlane.
  6. Lõika liha viiludeks ja serveerimisel sobib kasutada magushapud kastmed.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar