teisipäev, 31. mai 2016

Mustika makroonid

Seekord on siis sedapsi, et ma sain endale uue ahju, vana hea gaasikas sai ära puhkama ja ühe vana ning minu uus  hakkab nüüd valu saama.
Päris nauditav on küpsetada kui vett täis kausiga ei pea ahju temperatuuri enam reguleerima, täiesti uus tase.
Realiseerisin ammuse plaani teha makroone, seekord siis ikka õigeid makroone.
Täidiseks kasutasin mustikaid, kreeka jogurtit ja sidrunimahla.
Kogused tegin väikesed, kartes, et kui midagi pekki keeran siis ei lähe palju raisku.
Polnudki nii keeruline neid teha, kui arvasin, tõsi on see, et retseptist peab kinni pidama siis peaks kõik sujuma.
Pritskott on üks tänuväärne abimees.
Sõelumine tuleb kasuks.
Õhumullid tuleb välja peksta.
Ära ahjuust vahepeal ava, 15 minutiga 150 kraadi juures peaks hakkama saama, mina kasutasin pöördõhku ja aega kulus umbes 12-13 minutit.


Retsept: 5 suuremat makrooni

40 g mandlijahu
65 g tuhksuhkrut
1 munavalge
15 g suhkrut
sinist toiduvärvi

Täidis:

1 suur peotäis külmutatud mustikaid
1 spl suhkrut
sidrunimahla maitse järgi
4 spl vett
noa otsaga karrageeni või agar-agarit
3 tl kuhjaga Alma maitsestamata kreeka jogurtit

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 150 kraadini.
  2. Sõelu kaussi mandlijahu ja tuhksuhkur.
  3. Vahusta munavalge poolkõvaks vahuks, lisa 15 g suhkrut järk järgult samal ajal vahustades, vaht peab olema tugev.
  4. Sega omavahel munavalgevaht ja mandli-tuhksuhkru segu ühtlaseks massiks, parem oleks kui segaks spaatliga alt üles.
  5. Lisa paar tilka toiduvärvi, sega ühtlaseks ning pane segu pritskotti ja lase ühesuurused kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  6. Löö õhumullid välja ja lase makroonidel seista 20 minutit.
  7. Küpseta 150 kraadi juures 12-15 minutit.
  8. Valmista täidis. Selleks pane väiksesse potti kõik komponendid va. kreeka jogurt. Kuumuta kuni mustikad ja suhkur sulanud ning kuni segu muutub paksemaks. Võta pott tulelt ja püreesta mustikad ning pressi läbi peenikese sõela. Jahuta. Sega juurde kreeka jogurt ja pane külmiku hanguma.
  9. Kui makroonid on valmis siis oota kuni jahtuvad ning pane iga makrooni vahele 1 tl mustikakreemi.
  10. Voilaa, valmis nad ongi.


Retsept valmis koostöös Valioga.
Enda esimeste makroonide õpetussõnad hankisin Umami veebilehelt.

Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar