esmaspäev, 25. aprill 2016

Robustselt massiivne šokolaaditort toorjuustukreemiga

Hoole ja armastusega vorbitud tort minu kallima sünnipäevaks. Teadsin kohe, et teen midagi massiivselt robustset, annan endale vabad käed, lasen loomingulisuse lendu.


Lahtilõige 




Retsept: kolm kihti, 21 cm koogivorm

Biskviidid:

600 g suhkrut
400 g jahu
125 g kakaod
14 g soola
14 g soodat
325 g rapsiõli
5 muna ( kasutasin S suurus mune)
vanilje suhkrut
325 g keevat vett

Toorjuustukreem:

suhkur
vaniljesuhkur

Valmistamine:
  1. Sega kausis biskviidi kuivained omavahel, teises kausis sega maitsestama jogurt, õli, muna ja 1spl vanilje suhkur omavahel ühtlaseks ja lisa see kuivainetele ning sega ühtlaseks massiks.
  2. Hakka biskviidi massile sorts haaval keevat vett lisama, samal ajal koguaeg segades.
  3. Jaga taigen kolme küpsetuspaberiga kaetud ja õlitatud 21 cm suurusesse koogivormi vahel ära ja küpseta 150 kraadi juures 30 minutit või kuni biskviiti puutikuga testides jääb tikk puhtaks. Jahuta biskviidid.
  4. Valmista toorjuustukreem, vahusta toasoe või suhkruga, lisa juurde toasoe toorjuustukreem, sega ühtlaseks, lisa vajadusel maitse järgi suhkrut. Viimasena vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja sega toorjuustukreemi juurde. Pane toorjuustukreem külmiku oma aega ootama.
  5. Jahtunud biskviidi põhjad immuta hapuka mahlaga nt. hapukas-magusa sidrunimahlaga.
  6. Aseta üks biskviit tordialusele, määri peale toorjuustukreemi, tõsta peale teine biskviit ja jätka eelnevale samamoodi tegevust. Põhiline, et kõikide kihtide vahele saaks enamvähem võrdselt toorjuustukreemi.
  7. Kook on järgmisel päeval kõige parem.
  8. Serveeri maasikate ja vahukoorega.
Retsept valmis koostöös Valioga.

1 kommentaar :