teisipäev, 15. september 2015

1. september ja trühvlivahvlid

Tervist sõbrad, kaasaelajad ja kõik teised kellele minu tegemised siin korda lähevad ja võibolla, et ka mingil määral kasu lõikavad!
1.septembril seadsin koolijütsile kohaselt sammud kooli poole, ranitsat küll seljas polnud aga vähemalt pastakas ja paber oli taskus. Ärevus oli ikka korralik, nagu oleks esimesse klassi läinud, rahvast rohkem kui inimesi ja ühtegi tuttavat nägu polnud, ulme.
Meie kursusele asus õppima erinevate kadudega 30 kokka, praegu juba alla 30 koka, meeste ja  naiste suhe on muidugi balansist väljas, naiste kasuks.
Esimesed emotsioonid on olnud suurepärased, eeltöö oli tehtud ja teadsin päris täpselt mis ees ootama hakkab ja pettuma pole pidanud. Eriala õpetajad tunduvad olevat tasemel ning juba selle 2 nädalaga olen päris palju uut teada saanud. Ka kaasvõitlejad klassis on suurepärased, chapeau!!

Trühvlivahvlite juurde nüüd, retsept on iseenesest väga lihtne, sega kokku ja küpseta, vajaminevatest instrumentidest on esikohal muidugi vahvliküpsetaja, mida mul endal muidugi polnud, aga õnneks on olemas ka häid inimesi . Tänud Keilile.
Vahvlitele annab täidlase maitse just trühvlid ja kes on kõvad vahvli küpsetajad, ning teil on tavapärastest vahvlitest kopp ees siis see retsept on just teile, mängimaks õhk õrna šokolaadi kõrbema minemise piiri peal. Šokolaad ei tohiks kõrbema minna vaid peaks karamelliseeruma.
Edu kokkamisel.

8-9 väikest paksu vahvlit

Retsept:

1/4 tassi nisujahu
1/4 piima
1 1/2 tassi + 2 spl. jahu
1/2 tumedat pruuni suhkrut
1/4 piima
1/4 jahutatud espressot
1 muna
2 1/2 spl. sulatatud võid
2 spl kakaopulbrit
1 1/2 tl. küpsetuspulbrit
1/4 tl. soola
145g trühvleid ( Pergale vms.)
serveerimiseks kvaliteetseid meresoola helbeid


Valmistamine: 
Kalla 1/4 tassi nisujahu kaussi ja sega juurde 1/4 tassi piima, sega ning pane 60 sekundiks mikrolaineahju 20 sekundiliste intervallidega, iga intervalli järel sega tainast ning ole hoolas, et tükki ei lähe.  Lase tainal maha jahtuda ning siis lisa ülejäänud jahu,suhkur, piim, espresso, muna, või, kakao, küpsetuspilber, sool. Sega mass ühtlaseks, see on päris raske tegevus kuna mass on tihke. Kuumuta vahvlimasin.Lõika trühvlid neljaks ja sega trühvlid taina sisse. Kui vahvlimasin kuum siis tõsta vahvlimasina keskkohta 1spl. tainast ja küpseta kuni 5min. Ole hoolas ja kontrolli vahest kuidas vahvlitel läheb. Peale küpsetamist aseta vahvel küpsetusrestile tahenema, poole minuti pärast peale tahenemist muutub vahvel kõvemaks.




Serveeri vahukoore või vaniljejäätisega ning üks kange kohvi sobib juurde ülihästi.



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar