Tegin oma famiiliale pühaõhtusöömaaja, üheks roaks oli porgandipirukas, ilma lihata!
Väga-väga mõnus kerge pirukas oli.
Retsept: 24 cm koogivorm
Põhi:
125 g võid
2,5 dl jahu
1 munakollane
0.25 tl soola
Täidis:
750 g porgandit
3 sibulat
150 g seeni
1 küüs küüslauku
5 muna
1,5 dl rõõska koort 35 %
50 g parmesani
pihu täis soolapähkleid
soola
pipart
Valmistamine:
- Sega või ja jahu kausis ühtlaseks massiks, lisa muna ja sool ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmimiseks külmkappi tahenema.
- Täidise valmistamiseks riivi porgandid, tükelda seened, küüslauk ja sibul.
- Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta soola ja pipraga.
- Prae porgandid ja sibulad pannil oliiviõlis kuldseks. Pruunista võis seened ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga.
- Aseta piruka põhjale praetud seened, riivi peale parmesan, siis tõsta porgandi-sibula segu põhjale ja lõpetuseks vala peale muna-koore segu.
- Küpseta 180 kraadi juures 45 -50 minutit.
- Serveerimisel lisa hakitud soolapähkleid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar