neljapäev, 26. november 2015

Porgandipirukas

Tegin oma famiiliale pühaõhtusöömaaja, üheks roaks oli porgandipirukas, ilma lihata!
Väga-väga mõnus kerge pirukas oli.


Retsept: 24 cm koogivorm

Põhi:

125 g võid
2,5 dl jahu
1 munakollane
0.25 tl soola

Täidis:

750 g porgandit
3 sibulat
150 g seeni
1 küüs küüslauku
5 muna
1,5 dl rõõska koort 35 %
50 g parmesani
pihu täis soolapähkleid
soola
pipart


Valmistamine: 


  1. Sega või ja jahu kausis ühtlaseks massiks, lisa muna ja sool ning sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmimiseks külmkappi tahenema.
  2. Täidise valmistamiseks riivi porgandid, tükelda seened, küüslauk ja sibul.
  3. Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta soola ja pipraga.
  4. Prae porgandid ja sibulad pannil oliiviõlis kuldseks. Pruunista võis seened ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga.
  5. Aseta piruka põhjale praetud seened, riivi peale parmesan, siis tõsta porgandi-sibula segu põhjale ja lõpetuseks vala peale muna-koore segu.
  6. Küpseta 180 kraadi juures 45 -50 minutit.
  7. Serveerimisel lisa hakitud soolapähkleid.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar