Vutt hernepüree, köögivilja lisandite ja punaveinikastmega
4 puhastatud vutti
200 g kalkunihakkliha
sool/pipar
16 viilu suitsupeekonit
oliiviõli
Valmistamine:
- Eemalda vuttidelt nahad ja tiivad.
- Täida vutt soola/pipraga maitsestatud hakklihaga ja kinnita hambaorgiga.
- Mähi vutid suitsupeekoni mähisesse ja prae pannil igalt küljelt pruunikaks.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
Hernepüree
400 g herneid
4 g meresoola
45 g oliiviõli
6 g sidrunimahla
5 spl herne keeduvett
pipar/sool
Valmistamine:
- Keeda soolaga maitsestatud vees herned pehmeks, umbes 3min.
- Jäta pool tassi herne keeduvett alles, ülejäänud kurna ära.
- Blenderda kõik koostisained ühtlaseks massiks.
- Maitsesta soola/pipraga.
- Suru hernepüree läbi õhukese sõela, et tükke vältida.
- Jahuta hernepüree kiirelt. Siis säilitab ta oma ilusa rohelise värvuse.
Porgandid ja kõrvitsad
väikeseid porgandeid
kõrvitsat
rosmariin
sool/pipar
oliiviõli
või
Valmistamine:
- Koori porgandid ja kõrvits, kõrvitsast lõika kuubikud.
- Lisa pannile oliiviõli, või ja ürdid koos porgandite ja kõrvitsatega, prae kuni köögiviljad on kuldsed ning maitsesta soola/pipraga.
Punaveinikaste
30 g võid
30 g nisujahu
750 ml lihapuljongit
12,5 g tomatipastat
pool pudelit punast veini
värsket tüümiani
0,5 tl rosmariin
suhkurt (vajadusel)
sool
must pipar
- Kuumuta nisujahu rasvaines helepruuni värvuseni.
- Lisa pisut jahtunud mass pidevalt segades keevale puljongile.
- Keeda kastet väiksel tulel 20 minutit, seejärel lisa läbikuumutatud tomatipasta, vein ja ürdid. Jätka keetmist, kuni kolmandik kastmest on aurustunud. Maitsesta pipra, soola ja vajadusel suhkruga. Kurna ja säilita külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar