pühapäev, 22. november 2015

Vana hea kräsupea kook

Lapsepõlve lemmikkook ehk vana hea "kräsupea", mitte midagi pole muutunud, ikka sama hea.
Kook sisaldab ülipalju hapukoort, mis muudab selle väga mahedaks. Biskviidi magusus, koore hapukus, šokolaadikastme magusus ja kirsimoosi hapukus, mis üksteist täiendades teevad sellest ülimaitsva koogi.


Retsept: 14 - le 

Põhi:

4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 spl kakaopulbrit

Kreem:

3 banaani
1 kg hapukoort

Glasuur:

75 g piimašokolaadi
50 g võid
1 dl rõõska koort

Lisand:

Kirisimoos


Valmistamine:


  1. Valmista kõigepealt taigen, selleks vahusta munad suhkruga, lisa jahu, sooda ja hapukoor ning sega ühtlaseks massiks. Jaga pool taignast teise kaussi ning ning lisa juurde kakaopulber.
  2. Vala kakaoga taigen 28" läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja hele taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadises ahjus 25 minutit.
  3. Jahuta põhjad. Ning lõika hele biskviit kuubikuteks ja sega 1 kg hapukoorega kokku.
  4. Tume biskviit tõsta tordialusele ja immuta coca colaga, tõsta viilutatud banaanid koogipõhjale, banaanide peale aseta biskviidikuubiku-hapukoore segu.
  5. Glasuuri valmistamiseks sulata potis šokolaad, või ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks, jahuta ja vala koogile.
  6. Tõsta kook külmkappi maitsestuma, eriti hea on järgmisel päeval.
  7. Serveeri kirsimoosiga.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar