Kook sisaldab ülipalju hapukoort, mis muudab selle väga mahedaks. Biskviidi magusus, koore hapukus, šokolaadikastme magusus ja kirsimoosi hapukus, mis üksteist täiendades teevad sellest ülimaitsva koogi.
Retsept: 14 - le
Põhi:
4 muna
4 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl söögisoodat
400 g hapukoort
3 spl kakaopulbrit
Kreem:
3 banaani
1 kg hapukoort
Glasuur:
75 g piimašokolaadi
50 g võid
1 dl rõõska koort
Lisand:
Kirisimoos
Valmistamine:
- Valmista kõigepealt taigen, selleks vahusta munad suhkruga, lisa jahu, sooda ja hapukoor ning sega ühtlaseks massiks. Jaga pool taignast teise kaussi ning ning lisa juurde kakaopulber.
- Vala kakaoga taigen 28" läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja hele taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadises ahjus 25 minutit.
- Jahuta põhjad. Ning lõika hele biskviit kuubikuteks ja sega 1 kg hapukoorega kokku.
- Tume biskviit tõsta tordialusele ja immuta coca colaga, tõsta viilutatud banaanid koogipõhjale, banaanide peale aseta biskviidikuubiku-hapukoore segu.
- Glasuuri valmistamiseks sulata potis šokolaad, või ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks, jahuta ja vala koogile.
- Tõsta kook külmkappi maitsestuma, eriti hea on järgmisel päeval.
- Serveeri kirsimoosiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar