neljapäev, 23. juuli 2015

Külmutatud šokolaadine küpsisekook

Üks ülimalt lihtsalt valmiv külmutatud šokolaadine küpsisekook. Kook on üsna rammus aga väga maitsev ja ka tänu sügavkülmas säilitamisele seisab kaua, et kui kohe ära ei suuda süüa siis pole probleemi.
See kook on sõltuvust tekitav!


Retsept:

400g digestive küpsiseid, kaetud šokolaadiga
3spl maapähklivõid
2 väikest banaani
200g dulce de lechet (võid ka kondenspiima kasutada)
4dl 35% rõõska koort
200g bitteri šokolaadi, 150g sulatatuna + 50g sokolaadipuruna
mõned kirisid kaunistuseks

Valmistamine:


  1. Pane blendrisse küpsised ja banaan ning lase ühtlaseks massiks, siis lisa maapähklivõi ja lase veel korra kõik segamini.
  2. Vahusta vahukoor, kui vahukoor on vahustatud siis lisa vaikselt sisse segades dulce de lechet.
  3. Nüüd lisa küpsise-banaani segule, vahukoore-dulce de lecche segu ning sega kergelt kokku.
  4. Nüüd tõsta kogu mass kandilisse keeksi või leivavormi ja pane sügavkülma ning külmuta 6h.
  5. Kui segu on tahkeks külmunud siis lõika ääred vormi küljest lahti ja kummuta alusele ning pane külma tagasi, seniks, kuni hakid šokolaadi.
  6. Haki šokolaad ja sellest 150g sulata vesivannil või mikrolaineahjus. 50g hakitud šokolaadi jäta kaunistuseks.
  7. Võta kook sügavkülmast välja ning kalla üle šokolaadiga ning kohe lisa peale ja äärtele 50g šokolaaditükke, enne kui šokolaad koogi külge ära hangub.
  8. Serveeri kohe või pane sügavakülma tagasi kuni serveerima hakkad, säilitada sügavkülmas. Serveerimisel lisada peale kirsse või hapukat kirsimoosi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar