See kook on sõltuvust tekitav!
Retsept:
400g digestive küpsiseid, kaetud šokolaadiga
3spl maapähklivõid
2 väikest banaani
200g dulce de lechet (võid ka kondenspiima kasutada)
4dl 35% rõõska koort
200g bitteri šokolaadi, 150g sulatatuna + 50g sokolaadipuruna
mõned kirisid kaunistuseks
Valmistamine:
- Pane blendrisse küpsised ja banaan ning lase ühtlaseks massiks, siis lisa maapähklivõi ja lase veel korra kõik segamini.
- Vahusta vahukoor, kui vahukoor on vahustatud siis lisa vaikselt sisse segades dulce de lechet.
- Nüüd lisa küpsise-banaani segule, vahukoore-dulce de lecche segu ning sega kergelt kokku.
- Nüüd tõsta kogu mass kandilisse keeksi või leivavormi ja pane sügavkülma ning külmuta 6h.
- Kui segu on tahkeks külmunud siis lõika ääred vormi küljest lahti ja kummuta alusele ning pane külma tagasi, seniks, kuni hakid šokolaadi.
- Haki šokolaad ja sellest 150g sulata vesivannil või mikrolaineahjus. 50g hakitud šokolaadi jäta kaunistuseks.
- Võta kook sügavkülmast välja ning kalla üle šokolaadiga ning kohe lisa peale ja äärtele 50g šokolaaditükke, enne kui šokolaad koogi külge ära hangub.
- Serveeri kohe või pane sügavakülma tagasi kuni serveerima hakkad, säilitada sügavkülmas. Serveerimisel lisada peale kirsse või hapukat kirsimoosi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar