esmaspäev, 20. juuli 2015

Lihtne pasta balsamico lihapallidega

Tõeline "fast food" retsept, valmistamiseks kulub 15 minutit ja valmis ta ongi.
Kõik valmib väga lihtsalt, nagu pastad ikka.
Lihapallid valmistame sea-veise hakklihasegust, lisades segusse ainult soola ja pipart, mõnusa hapukas-magusa maitse anname balsamico kreemi kastmega.
Värvi ja mahlasust lisame redise viiludega, suhkruherneste ja lehtpeterselliga.




Retsept: 2-le

400g sea-veise hakklihasegu
sool/pipar
1spl. balsamico kreem

140g spagette
10 suhkruhernest
2 redist
peotäis peterselli
Oliiviõli
Parmesani
sool/pipar

Valmistamine:


  1. Maitsesta hakklihasegu soola/pipraga, ning vooli umbes 12 lihapalli.
  2. Pane suure potiga vesi keema, lisa keevasse vette enne pasta lisamist soola. Lisa pasta ja keeda al dente-ks.
  3. Samal ajal kui panid pasta keema, siis pane ka pann kuuma ja prae lihapallid oliiviõlis kuldseks. Enne lihapallide valmimist lisa, lisa lihapallidele ka 1spl. balsamico kreemi ja keera kuumus madalamaks.
  4. Kui pasta hakkab kohe-kohe valmis saama siis lisa suhkruherned pasta vette ja keeda neid 20 sekundit.
  5. Kurna pasta, aga jäta pool tassi pastakeeduvett alles, lisa spagetid koos suhkruhernestega lihapallide juurde pannile ning sega kokku. Kui pasta jääb liiga kuivaks siis lisa jupp haaval pasta keeduvett, kuni konsistents muutub mahlakamaks. Maitsesta pasta soola ja pipraga veel ning lisa redise viilud ja lehtpetersell.
  6. Serveeri kohe ning raputa peale veel parmesani juustu ning oliiviõli.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar