See kord tegin ma parasjagu nendest asjades mis käe pärast olid ehk siis tuunikalast ja mozzarella juustust.
Valmistamine on ka tegelikult ülilihtne ja maitseelamus on garanteeritud!
Retsept: 1 suur pitsa
250g jahu
125ml käesooja vett
6g pulgapärmi
6g soola
0,5sl. suhkrut
1,5tl oliiviõli
Kate:
2-3sl tomatipastat
125g tuunikala
mõned laimi viilud
125g mozzarella juustu
punet
oliiviõli
basiilikut
Valmistamine:
- Sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur ja sool, kui need on segunenud lisa oliiviõli.
- Kalla jahu suurde kaussi ja tee keskele süvend ning kalla sellesse vee-pärmisegu ja sõtku ühtlaseks.
- Vormi sellest pall ja tõsta jahusele alusele ning kata tainapall toidukilega ning siis märja rätikuga ja lase 2h toatemperatuuril kerkida.
- Seejärel vormi rohket nisujahu kasutades pitsapõhi. Raputa pitsapõhi üleliigsest jahust puhtaks.
- Aseta pitsapõhi ahjuplaadile ja määri pitsapõhjale kõigepealt tomatipasta, siis tuunikala, mozzarella juust, laimi viilud, raputa peale veel punet ja nirista kergelt oliiviõliga üle.
- Küpseta väga kuumas ahjus kuni pitsa ääred on pruunikad ja juust sulanud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar