teisipäev, 28. juuli 2015

Tuunikalapitsa

Nonii, nüüd tuli see ära, õige itaallaste pitsa retsept ehk siis põhi peab olema õhuke ja krõbe, üks tähtsamaid osasi pitsa juures. Ülejäänud, pitsa valmistamisel on juba igaühe fantaasiamäng.
See kord tegin ma parasjagu nendest asjades mis käe pärast olid ehk siis tuunikalast ja mozzarella juustust.
Valmistamine on ka tegelikult ülilihtne ja maitseelamus on garanteeritud!

Retsept: 1 suur pitsa

250g jahu
125ml käesooja vett
6g pulgapärmi
6g soola
0,5sl. suhkrut
1,5tl oliiviõli

Kate:

2-3sl tomatipastat
125g tuunikala
mõned laimi viilud
125g mozzarella juustu
punet
oliiviõli
basiilikut

Valmistamine:


  1. Sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur ja sool, kui need on segunenud lisa oliiviõli.
  2. Kalla jahu suurde kaussi ja tee keskele süvend ning kalla sellesse vee-pärmisegu ja sõtku ühtlaseks.
  3. Vormi sellest pall ja tõsta jahusele alusele ning kata tainapall toidukilega ning siis märja rätikuga ja lase 2h toatemperatuuril kerkida.
  4. Seejärel vormi rohket nisujahu kasutades pitsapõhi. Raputa pitsapõhi üleliigsest jahust puhtaks.
  5. Aseta pitsapõhi ahjuplaadile ja määri pitsapõhjale kõigepealt tomatipasta, siis tuunikala, mozzarella juust, laimi viilud, raputa peale veel punet ja nirista kergelt oliiviõliga üle.
  6. Küpseta väga kuumas ahjus kuni pitsa ääred on pruunikad ja juust sulanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar