Karamellivahu valmistamine on ülilihtne ja selle maitse on lihtsalt suurepärane. Viola toorjuust karamelliga ise on juba nii hea, et seda võiks vabalt lusikaga karbist süüa, ilma et see mingi probleem oleks. Kui algtooraine on hea, siis söögivalmistamine on lausa lust, nagu selle retsepti puhul. Mõnusale karamellivahule annab mõnusa maitsenüansi hapukas astelpajukaste.
Karamellivaht:
200 g Valio Viola toorjuustu karamelliga
125 ml Alma vahukoort 35%
15 g suhkrut
Astelpajukaste:
150 g astelpajumahla
1 tl maisitärklist + 1 tl külma vett
Sega ühes kausis toorjuust pehmeks. Teises kausis vahusta vahukoor suhkruga ja lisa see spaatliga toorjuustu hulka. Sega kergelt läbi, et kohevus säiliks. Täida topsid kreemiga ja pane külmkappi, seniks kuni valmib astelpajukaste.
Astelpajukastme jaoks vala kastrulisse astelpajumahl. Väikeses topsis sega maisitärklis väga vähese veega. Kuumuta mahl ja lisa maisitärklis ning kuumuta kuni keemiseni, samal ajal koguaeg segades. Kui kaste on piisavalt paksenenud, siis eemalda tulelt ja jahuta veidike.
Seejärel vala kaste topsidesse, karamellikreemi peale.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar