teisipäev, 7. veebruar 2017

Pasta pardiliha ja päikesekuivatatud tomatipestoga

Pasta pardiliha ja päikesekuivatatud tomatipestoga on tõeline maitseealmus. Kui tavapäraselt on inimestele väga populaarne kanapasta, siis soovitan pastasõpradel proovida ka pardipasta varianti. Selle retsepti järgi tuleb pasta väga hõrk. Pesto rosso ehk päikesekuivatatud tomatipesto annab pastale mõnusa särtsu juurde ja see toimib suurepäraselt! Retseptis on kasutatud tavaliste nisujahu spagettide asemel täistera spagette, mis teeb pasta veidikene tervislikumaks ja maitselt huvitavamaks.



Päikesekuivatatud tomatipesto:
100 g päikesekuivatatud tomateid õlis
75 g oliiviõli
1 suur küüslauguküüs

Pasta:
2 Rannamõisa pardi rinnafileed
2 sl  oliiviõli
2 sl sojakastet
4 küüslauguküünt
350 g täistera spagette

Serveerimiseks:
Parmesani juustsu
Kirsstomateid
Rukkolat soovi korral


Kõigepealt valmista päikesekuivatatud tomatipesto. Selleks kurna tomatid õlist puhtaks ning pane blendrisse. Lisa juurde oliiviõli ja küüslauguküüned ning purusta ühtlaseks massiks.
Pasta valmistamiseks  pane vesi keema ja maitsesta soolaga. Keeda pasta al denteks.

Lõika küüslaugust õhukesed rattad. Eemalda pardi rinnafileelt nahk ja lõika filee õhukesteks viiludeks ning need omakorda piklikult pooleks. Kuumuta pann keskmisele kuumusele ja prae oliiviõlis küüslauk ning pardiliha. Lisa kohe juurde ka sojakaste ja lase madalal kuumusel 5-8 minutit haududa. Kui pasta al dente lisa see pannile pardiliha juurde ja sega läbi. Vajadusel võid lisada ka paar supilusikat pasta keeduvett, see teeb pasta mahlasemaks.

Serveeri pastat kirsstomatite viilude, parmesani laastude ja soovi korral rukkolaga.

Head isu!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar