Need on hiinapärased aurukuklid, mis igati sobivad Hiina uusaasta tähistamiseks. Aurukuklid on konsistentsilt väga pehmed ja mahlased. Kuklite vahele sobib lisada näiteks magusas marinaadis kanaliha ja värskeid köögivilju. Suurepärane kooslus! ;)
Aurukuklid:
45 g võid
165 g piima
7 g kuivpärmi
360 g nisujahu
35 g suhkrut
5 g soola
2 g soodat
2 g küpsetuspulbrit
Magus glasuur kanafileele:
50 g sojakastet
50 g rapsiõli
50 g tumedat suhkrusiirupit
50 g sweet chilli kastet
Magusas glasuuris kanafilee:
2 Rannamõisa broilerifilee
Sool
Oliiviõli
Magusat glasuuri
Salat:
Suhkruherneid
Porgandit
Kõigepealt valmista taigen. Selleks kaalu kastrulisse või ja piim ning kuumuta madalal kuumusel kuni või on sulanud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse pärm. Sega kuni pärm on lahustunud. Teise kaussi kaalu kuivained ja sega läbi. Vala kuivainete hulka piima-pärmisegu ja sega ühtlaseks taignapalliks. Pane taignapall suurde kaussi ja kata kauss kilega ning lase 1 tund kerkida.
Rulli taigen 0,5 cm paksuseks ja lõika ümara vormiga välja ringi kujulised kettad ning seejärel vormi väikesed kettad omakorda poolketasteks. Pane valmis bambusest aurutaja, selleks aseta aurutaja keeva veega panni kohale. Aseta küpsetuspaber aurutaja võredele (lõika küpsetuspaberi keskele ringi kujuline auk, et aur hästi läbi pääseks) ja küpsetuspaberi peale aseta kuklid parajate vahedega. Auruta kukleid 5 minutit.
Magusa glasuuri valmistamiseks sega omavahel sojakaste, õli, suhkrusiirup ja sweet chilli kaste.
Pruunista kanafilee mõlemalt küljelt ning maitsesta soolaga ja keera kuumus madalaks. Kata pann kaanega ning küpseta kanafilee valmimiseni. Lõika kanafileest õhukesed viilud. Serveerimisel vala kanale kastet peale, suurepärane kooslus!
Salati jaoks koori porgandid ja lõika neist õhukesed ribad. Sega omavahel suhkruherned ja porgandilaastud.
Serveeri aurukuklite vahele kanafilee viile, salatit ja seda magusat kastet. Imeline!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar