Basiilukpesto on Itaalia köögi üks suurepärastest leiutistest. Originaalne retsept on pärit Põhja-Itaaliast, Genova piirkonnast. Koosneb: basiilikust, seedermänniseemnetest, Parmigiano-Reggiano juustust, Fiorde Sardo juustust, küüslaugust ja oliiviõlist. Valmistati marmorkausis, kus uhmriga tambiti ühtlaseks massiks.
Minu pesto retsept on väheke kohandatud, jättes lisamata juustud ning seedermänniseemned asendades kreeka pähklitega ja lisades veidike sidrunimahla.
Seda pestot võivad süüa isegi kõik "veganid".
Eriti hästi sobib see kastmeks pastale või lihtsalt röstsaiale määrida ning lõigata mozzarella juustu peale.
Ise tehtud värske pesto on võrreldes poes müüdavatega 100 korda parem, proovi järgi!
Retsept:
2 tassi tihedalt kokkusurutud basiilikulehti
1/2 tassi kreeka pähkleid
1-2 küüslauguküünt
1/2 tassi külmpress oliiviõli
meresoola ja värskelt jahvatatud pipart, maitseks
1spl. sidrunimahla
Valmistamine:
Pane basiilik, pähklid ja peeneks hakitud küüslauk blenderisse, blenderda jämedaks ühtlaseks puruks, siis lisa oliiviõli, sidrunimahl ja meresool/pipar ning blenderda uuesti, kuni on kõik segunenud.
Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar