Vürtsikas kõrvitsakarri on mõnusalt sügisene toit. Parajalt vürtsikas õhtusöögiroog, mida sobib serveerida nii riisi kui ka naaniga. Mina serveerisin mõlemat selle karri juurde. Maitselt on see väga rikkalik roog, nagu India köögile kohane. Palju erinevaid maitseid, mis kokku moodustavad korraliku umami laksu. Eriti hästi mängivad omavahel indiapähklivõi, tomatipüree, kookospiim ja laim. Lisaks sellele on see täiesti vegan roog. Kui sa vürtse ei karda, siis proovi järgi!
Retsept:
Oliiviõli
1 sibul (tükeldatud)
1 küüslauguküüs (tükeldatud)
2 väikese kõrvitsa sisu
300 g tomatipüreed
400 ml kookospiima
2 spl Natty Indiapähklivõid
2 laimi mahl ja koor
2 laimi lehte
2 punast tšillit
Tšillihelbeid
Pruuni suhkrut
Meresoola
Serveerimiseks:
Rohelist sibulat
Riisi
Naani
Laimi mahla
Kõigepealt kuumuta potis õli ja pruunista sibul, küüslauk ja tükeldatud kõrvits. Seejärel lisa tomatipüree, kuumuta paar minutit, siis lisa kookospiim, indiapähklivõi, laimi koor ja mahl, laimilehed ning tükeldatud tšilli. Lase 10 minutit keskmisel kuumusel podiseda. Lõpuks maitsesta tšillihelvestega, pruuni suhkru ja meresoolaga.
Serveeri karrit rohelise sibula, riisi, naani ja laimi mahlaga.
Retsept valmis koostöös Nattyga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar