neljapäev, 17. oktoober 2019

Krõbekana burger

Kellele siis burger ei meeldiks? Ilmselt neid on vähe, veel vähem on neid kellele krõbekana burger ei meeldiks. Ülimaitsekas paneering teeb selle kana lihtsalt imeliseks. Mõnusalt vürtsikas ja krõbe tekstuur sobib pehme brioche kukli vahele suurepäraselt. Minu jaoks on burgeri juures üheks väga oluliseks teguriks ka kaste. Selle burgeri juurde tegin kergelt vürtsika maapähklikastme. Ülejäänud lisandid on väga traditsioonilised, kurk, sibul jne.


Kana marinaad:
500 g kana kintsuliha
250 g piima
250 g keefiri
Meresoola
2 Tšillit (tükeldatud)
1 Sibul (tükeldatud)
3 spl Natty krõbisevat maapähklivõid

Kana paneering:
500 g nisujahu
Meresoola
Paprikapulbrit
Cayenne pipart
Sibulapulbrit
Küüslaugupulbrit

Friteerimine:
1L rapsiõli

Burgeri kaste:
2 spl Natty krõbisevat maapähklivõid
2 tl vähe soolast sojakastet
1,5 tl seesamiõli
1 tl vett
1 tl riisiäädikat
1 küüslauguküüs (purustatud)

Burgeri vahele: 4 le
4 Brioche burgerikuklit
2 Marineeritud kurki (viilutatud)
1 Punane sibul (viilutatud)
2 Tomatit (viilutatud)

Kõigepealt valmista marinaad. Selleks sega omavahel piim, keefir, sibul, tšilli, maapähklivõi ja maitsesta meresoolaga. Tükelda kanakints 2-3 tükiks ja pane see külmkappi marineeruma 24 tunniks.
Kui liha marineerunud, siis valmista paneerimisegu. Selleks sega kuivained ja paneeri kanatükke selles. Mina teeksin kahekordse paneeringu. Kuumuta friteerimisõli 180 kraadini ja friteeri kana kuni valmimiseni.
Burgeri kastme jaoks sega kõik komponendid omavahel.
Nüüd lao burger kokku sellises järjestikus nagu sulle kõige rohkem meeldib.
Head isu!




Retsept valmis koostöös Nattyga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar