Sellest kogusest saab 2 galette.
Põhi:
220 g võid
210 g riisijahu
80 g kartulitärklist
70 g Karmeli tatrajahu
130 g suhkrut
0,5 tl soola
2 munakollast
Täidis:
400 g maasikaid
300 g ploome
1 spl maisitärklist
1 spl apelsini koort
Hapukoorekreem:
200 hapukoort
2 spl tuhksuhkrut
Sega omavahel põhja kuivained. Lisa juurde või ja munakollane. Sega taigen ühtlaseks massiks ja vormi sellest 2 palli. Rulli taignapall küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks ja pane 1 tunniks külmkappi.
Samal ajal valmista täidis. Selleks lõika maasikad ja ploomid viiludeks. Sega maisitärklise ja riivitud apelsinikoorega läbi.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kui põhi on 1 tund külmkapis ära olnud, siis aseta see ahjuplaadile. Pane pool täidisest põhja keskele ja keera ääred täidise peale, nii et keskele jääks auk.
Küpseta galette ahjus 40 min.
Retsept valmis koostöös Karmeli OÜ-ga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar