esmaspäev, 27. august 2018

Maasika galett

Maasika tatrajahu galett on üks mõnusalt mahe ja tervislik magusaroog. Galett on eestlastele ilmselt mitte nii tuttav, kui teiesed küpsetised. Kuid tegelikult pole seal midagi väga rasket, mõned vähe rohkem tehnilised kohad on, mida tuleb jälgida. Üldiselt sama põhimõttega nagu liivataigna küpsetisted, väljanägemine on ainult teistsugune. Lisaks on see galett ka gluteenivaba. Mina täitsin seekord galette maasikate ja ploomidega. Tegelikult selle täitmine on puhas fantaasiamäng.

Sellest kogusest saab 2 galette.

Põhi:
220 g võid
210 g riisijahu
80 g kartulitärklist
70 g Karmeli tatrajahu
130 g suhkrut
0,5 tl soola
2 munakollast

Täidis:
400 g maasikaid
300 g ploome
1 spl maisitärklist
1 spl apelsini koort

Hapukoorekreem:
200 hapukoort
2 spl tuhksuhkrut


Sega omavahel põhja kuivained. Lisa juurde või ja munakollane. Sega taigen ühtlaseks massiks ja vormi sellest 2 palli. Rulli taignapall küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks ja pane 1 tunniks külmkappi. 
Samal ajal valmista täidis. Selleks lõika maasikad ja ploomid viiludeks. Sega maisitärklise ja riivitud apelsinikoorega läbi. 
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kui põhi on 1 tund külmkapis ära olnud, siis aseta see ahjuplaadile. Pane pool täidisest põhja keskele ja keera ääred täidise peale, nii et keskele jääks auk.
Küpseta galette ahjus 40 min.


Retsept valmis koostöös Karmeli OÜ-ga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar