kolmapäev, 29. august 2018

Ahjutomati burger

Ahjutomati burger on suurepärane alternatiiv klassikalisele burgeri, kus põhi komponentideks on kukkel, veisepihv ja juust. Selles retseptis on veisepihv asendatud pikalt küpsenud ahjutomatiga, mis on ka palju tervislikum variant. Teiseks suurepäraseks maitseks on Rebase Onu suitsusink. Suitsusingist on lõigatud õhukesed viilud ja seejärel pandud pannile koos sriracha kastmega küpsema. Tõeline maitsepomm!

Burger:
1 Burgeri kukkel
Suitsust BBQ kastet
Käsitöö majoneesi
3 viilu Rebaseonu suitsusinki 
1 tl Sriracha kastet
30 g 18 kuu vanusega laagerdunud juustu

Ahjutomat:
1 suur kodumaine tomat
Meresoola
Musta pipart
Worchestershire kastet
Veise rasva


Kõigepealt valmista ahjutomatid. 
Kuumuta ahi 220 kraadini. Lõika tomatile õrn sälk noaga sisse. Pane vesi keema. Blanšeeri tomatit 30 sekundit. Seejärel jahuta jäävannis ja koori. Maitsesta tomat soola, pipra, oliiviõli, veiserasva ja worcestershire kastmega. Küpseta tomatit ahjus umbes 30 minutit. Ja valmis ta ongi.

Edasine on juba lihtne. Soojenda burgeri kuklid. Lõika suitsusingist õhukesed viilud ja prae pannil koos sriracha kastmega. Riivi peene riiviga juust. 
Nüüd lao burger kokku. Kõigepealt alumine kukli osa, siis lisa majonees, tomat, juust, singi viilud. Ülemisele burgeri kuklile lisa suitsust bbq kastet ja aseta see singi peale. 
Voilaa valmis ta saigi. Megahea suutäis!
Head katsetamist





Retsept valmis koostöös Rebaseonu taluga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar