kolmapäev, 23. mai 2018

Keefirivaht rabarberikreemiga

Suvel on keefir teemas, nii soolastes roogades kui ka dessertides. Nii ka siin, kus keefirist on valmistatud üks eriti hõrk ja maitsev vahuline dessert. Keefirivahule annab omapoolse panuse rabarber, millest on valmisatud mõnusalt hapukas kreem, koos toimivad nad ideaalselt. Nii, et proovi järgi. Lisaks valmib see dessert ülikiiresti ning on lihtne valmistada.


Keefirivaht:
200 g täispiimast keefiri
200 g vahukoort
50 g suhkrut
5 g vaniljesuhkrut
3 želatiinilehte

Rabarberikreem:
200 g rabarbereid
25 g suhkrut
25 g cointreau likööri
1 g soola
100 g vett

Kõigepeatl valmista rabarberikreem. Selleks tükelda rabarber, kalla potti, vala peale suhkur, liköör, vesi ja sool. Keeda rabarber pehmeks. 
Püreesta ühtlaseks massiks ja paksenda xantangummiga.

Keefirivahu jaoks paisuta külmas vees želatiinilehed. Sega omavahel suhkrud ja keefir, kuni suhkur on keefiris lahustunud. Kuumuta väheses vees želatiini, kuni želatiin on täielikult sulanud. Sega sulanud želatiin keefiri hulka. Vahusta teises kausis vahukoor tugevaks vahuks ja lisa see õrnalt keefirimassi hulka. Täida kausi põhjad rabarberikreemiga ja vala peale keefirivaht. Kaunista kortslehega.



Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar