kolmapäev, 23. mai 2018

Hapupiimajäätis

Kuna ilmad on terve maikuu nii head olnud, siis oleks patt mitte jäätist teha ja süüa. Hapupiimajäätis on mõnusalt magus ja kergelt hapukas, mida soovitan serveerida millegi värskega. Mina serveerisin seda jäätist näiteks basiilikumahla ja sireliga. Basiilikumahl oli mõnusalt hapukas ja värske, mis tegi selle desserdi veelgi täidlasemaks. 
Proovi järgi.

300 ml Alma täispiim vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2 %
150 ml Alma vahukoort 35 %
50 g glükoosisiirupit
50 g Valio piimapulbrit
25 g invertsuhkrut
5 munakollast
120 g suhkrut
250 ml Alma hapendatud täispiim 3,8-4,2% 

Sega omavahel täispiim ja vahukoor. Kuumuta veidike ja lisa glükoosisiirup, piimapulber ja invertsuhkur. Keera kuumus madalaks, seniks kuni vahustad munad suhkruga heledaks vahuks.
Seejärel lisa see segades piima-kooresegule ning kuumuta vispeldades 81 kraadini. 
Seejärel võta pott tulelt maha ja jahuta kiirelt piima-kooresegu +4 kraadini. Viimasena lisa hapendatud piim ja sega läbi. Pane segu jäätisemasinasse ja külmuta jäätis.

Serveeri jäätist basiilikumahlaga.





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar