Paisutatud kaera müslibatoonid on hea valik kiire elutempoga
inimesele, kellel oleks vaja vahel ühte mõnusat ja toiteväärtusliku energia
laksu. See retsept on loodud just teile mõeldes. Müslibatoonid valmivad
ülikiirelt, lihtsalt ja erilisi töövahendeid kasutamata, et isegi küpsetama ei
pea. Kuid, mis kõige tähtsam, need maitsevad lihtsalt taevalikult hästi!
Proovi järgi!
200 g võid
100 g metsapähkleid
600 g Kalevi tumedat
šokolaadi 54 %
220 g paisutatud
kaera
Sulata potis või ja kuumuta madalal tulel kuni või muutub
helepruunikaks. Lisa kergelt pruunistunud
või hulka kooritud ja pooleks lõigatud metsapähklid. Keera kuumus kõige
madalama peale. Seejärel lisa või-pähklisegu hulka tükeldatud tume šokolaad.
Kuumuta segu madalal temperatuuril samal ajal segades, kuni šokolaad sulanud.
Vala segu suuremasse kaussi. Viimasena lisa juurde paisutatud kaer ja sega
korralikult läbi. Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse
küpsetusvormi ja lase külmikus hanguda. Selleks kulub paar tundi. Olenevalt
vormi paksusest.
Kui segu on hangunud, siis lõika suupärasteks batoonideks.
Müslibatoone säilita säilituskarpides ja külmkapis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar