Hanekoiva confit kõrvale serveerisin hapukat peedikastet ja ahjupeeti. Peet on suurepärane kooslus pardi ja hanelihaga.
Confit küpsetamise eelised:
- Liha jääb väga mahlasena.
- Valmistamine on imelihtne.
- Liha säilib rasvas väga pikalt.
2 Rannamõisa hanekoiba
sool/pipar
värsket tüümiani
300 g pardirasva
300 g neutraalse maitsega õli
Peedikaste:
400 g punapeedimahla
100 g palsamiäädikat
5 g soola
2 tl maisitärklist +1-2 sl külma vett
Ahjupeet:
1 punapeet
sool/pipar
Oliiviõli
Maitsesta hanekoivad soola, pipra ja värske tüümianiga ning pane suletavasse nõusse kuni ööpäevaks maitsestuma.
Pühi koivad maitseainetest täielikult puhtaks ja pane ahjuvormi.
Kuumuta ahi 80 kraadini.
Vala potti õli ja pardirasv ning kuumuta 80 kraadini ning vala hanekoibadele. Hanekoivad peavad olema täielikult rasvaga kaetud. Pane koivad ahju 80 kraadi juurde 4 tunniks.
Kui tahad liha säilitada, siis peale küpsemist aseta koivad koos rasvaga õhukindlasse anumasse ja säilita külmkapis.
Enne serveerimist kuumuta ahi 200 kraadini. Võta liha rasvast välja ja aseta ahjuplaadile ning küpseta kuldpruuniks. See võtab aega umbes 20-30 minutit. Serveeri.
Peedikastme valmistamiseks sega omavahel peedimahl, palsamiäädikas, sool ja kuumuta keemiseni. Sega väikeses klaasis maisitärklis vähese külma veega ja sega peedikastme juurde. Sega kastet samal ajal kuumutades kuni mass pakseneb. Kui saavutad kastme konsistentsi, siis võta pott tulelt.
Ahjupeedi valmistamine on lihtne. Pane pestud peet 160 kraadiga üheks tunniks ahju. Lase jahtuda ja koori. Lõika sektoriteks. Serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar