laupäev, 16. aprill 2016

Kohevad šokolaadipannkoogid vanilje toorjuustu ja vaarikatega

Retsepti idee tuli puht juhuslikult töö käigus, tehes laupäeva hommikuks pannkooke. Vaatasin, et kausis vedeleb ammusest ajast juba hunnik erinevate täidistega šokolaadikomme ja mõtlesin, et prooviks neid pannkoogi sees ära kasutada ja nii see ülihea pannkoogi retsept sündis.
Serveerimisel kasutasin ka Valio Viola vaniljemaitselist toorjuustukreemi, mis sobis ülihästi pannkookide juurde.



Retsept: 4-le

2 muna
sool
25 g suhkur
200 g Valio Gefilus laktoosivaba  maitsestamata jogurtit
150 g nisujahu
6 g soodat
2 spl rapsiõli
200 g erinevaid šokolaadikomme (mina kasutasin Tõmmu, Vana Tallinna, pralinee komme)

Serveeri:

Valio Viola laktoosivaba vanilje toorjuust
Vaarikad

Valmistamine:

  1. Pane kommid potti ja kuumuta madalal tulel kuni kommid on sulanud, võta tulelt.
  2. Eralda munakollased munavalgetest.
  3. Sega munakollased suhkru ja soolaga, lisa juurde jogurt ja jahu, sega ühtlaseks massiks.
  4. Lisa taignale juurde 2 spl õli ja sulanud šokolaadikommide segu ja sega ühtlaseks.
  5. Viimasena vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks ja lisa kergelt alt ülesse segades taignasse.
  6. Lisa pannile õli ja küpseta keskmisel kuumusel väikesed kohevad pannkoogid. Ole ettevaatlik küpsetamisel, sest šokolaadi pannkoogid kipuvad kergesti kõrbema minema.
  7. Serveeri vanilje toorjuustu ja vaarikatega.
Retsept sündis koostöös Valioga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar