reede, 15. aprill 2016

Identiteedikriisis vaevlev kihiliste mahedikkude duo

Identiteedikriisi mahedik, kas smuuti või magustoit, selles on küsimus?  Poleks uskunud, et ka neil võib selline probleem päevakajasse tulla.
Ühe mahediku sisu hõlmab mangot, mustikaid ja kreeka jogurtit - mis kõlab mitte üllatavalt tervislikult ning väga maitsvalt.
Teine mahedik on vähe rammusam ja vähe keerulisemas seisus küsimusega kas magustoit või smuuti, sellest tulenevalt sai ta endale mahediku nimetuse. Koosneb toorjuustu-kreekajogurti vahust chia seemnetega, vaarika-kreeka jogurti smuutist ja need kaks ühes on super kooslus.
Vaarika mahedik



Retsept: 4 -le

Vaarika mahedik: 2 -le

100 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu
220 g Alma maitsestamata kreeka jogurtit
vedelat mett- maitse järgi
3 spl chia seemneid
200 g külmutatud vaarikaid

Valmistamine:

  1. Vahusta toorjuust, sega hulka 100 g kreeka jogurtit, maitsesta meega, viimasena lisa chia seemned.
  2. Sulata vaarikad üles, lisa blendri vaarikad,120 g kreeka jogurtit ja mett maitse järgi, püreesta ühtlaseks massiks.
  3. Serveeri pokaalidesse, täida pokaal toorjuustu-jogurtivahuga veerandini, vala kolmveerand pokaalini vaarika-kreeka jogurti smuuti ja ülejäänud veerand täida toorjuustu-jogurtivahuga. Kaunista vaarikatega.

Mango-mustika mahedik: 2-le

1 mango
1 spl jämeda riiviga riivitud sidrunikoort
poole sidruni mahl
50 g suhkrut
50 g vett
150 g külmutatud mustikaid
150 g Alma maitsestamata kreeka jogurtit
vedelat mett maitse järgi

Valmistamine:

  1. Koori ja tükelda mango. Valmista suhkrust ja vees suhkrusiirup, pane 50 g suhkrut ja 50 g vett potti sulata suhkur, lisa juurde sidrunikoor, sidrunimahl ja tükeldatud mango. Kuumuta mangot suhkrusiirupis kuni on pehme.
  2. Kurna suhkrusiirupist mango välja ja pane blendri, püreesta ja lisa jääkuubikuid seni kuni mass on maha jahtunud (hakka umbes 2-3 jääkuubiku kaupa lisama ja vahepeal proovi kui jahtunud mass on). Aseta külmkappi kuni valmistad mustika-kreeka jogurti smuuti.
  3. Sulata mustikad üles. Lisa blendrisse mustikad, kreeka jogurt ja vedel mesi. Püreesta kuni saad ühtlase smuuti.
  4. Jaota pokaalide vahel ära mangopüree, lisa peale mustika-kreeka jogurti smuuti. Mango-mustika vahekord jäta 1:1. Kaunista mustikatega. 
  5. Järele jäänud mango-sidrunisiirupit saad kasutada erinevate küpsetistega nt. hommikul pannkookidega. Mõnusalt hapukas!
Mango-mustika mahedik


Identiteedikriisis vaelevad mahedikud



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar