reede, 29. mai 2015

Siga mee-sojakastmega

Sealiha on hea liha ja raudselt, kõige popim liha eestlaste hulgas. Ka hinna poolest on ta väga söödav.
Nõnda, võtsingi käsile oma külmkapis pesitseva sea välisfilee.
Tegin seda hiinapärases kastmes, serveerides kõrvale spargleid ja hollandaise kastet. Muidugi, ei pea ilmtingimatta sparglitega seda serveerima, ka riis sobib imehästi selle liharoa juurde.
Retsept on väga lihtne aga maitsev.


Retsept: 1-le

2x100g sea välisfilee tükki
oliiviõli
sool
pipar

Kaste:

1spl. sojakastet
2spl. vedelat mett

Valmistamine:


  1. Määri lihatükid oliiviõliga kokku, maitsesta mõlemalt poolt soola/pipraga.
  2. Sega tassis mesi ja sojakaste kokku.
  3. Prae pannil sealiha lõigud peaaegu valmis, enne valmimist kalla üle mee-sojakastmega ja prae mõlemalt poolt kuni kaste karamelliseerub liha külge. Hoia silm peal, et mee-sojakaste kõrbema ei läheks, see on kiire kõrbema minema.
  4. Söö kohe!



Mina serveerisin ahjus küpsetatud sparglite ja hollandaise kastmega.
Nende retsepti leiad siit: http://iunsukokkab.blogspot.fr/search/label/hollandaise%20kaste




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar