neljapäev, 13. oktoober 2016

Tosca kook

Toska kook on lihtsalt suurepäraselt hea. Seest pehme ja pealt krõbe. Koogi valmistamine on väga lihtne ja ei võta palju aega.
Mõnusat kokkamist!


3 muna
3,5 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl piima
200 g võid
100 g mandlilaaste
50 g metsapähkleid

Klopi omavahel munad ja suhkur. Teises kausis sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa pidevalt segades munade hulka. Sulata potis 125 g võid ja 1 dl piima ning lisa vispeldades seegi taigna hulka.
Kalla taigen õlitatud ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. 
Seni kuni kook küpseb valmista kate. Selle jaoks sulata potis 75 grammi võid, 0,5 dl piima, 1 spl jahu ja väiksemaks hakitud pähklid ning kuumuta keemiseni.
Kui kook on 20 minutit ahjus ära küpsenud keera kuumus 180 kraadini ja vala koogile mandlikate ning küpseta 180 kraadises ahjus 10-15 minutit või kuni on pealt krõbe..
Head isu!




Retsept on pärit interneti portaalist Menüü.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar