1 Rannamõisa jahutatud part
sool
Kaste:
6 tl maltoosa siirupit
4 tl soja kastet
6 sl BBQ kastet
4 küüslauguküünt (riivituna)
Noa otsaga cayenne pipart
Sool
0,5 tl Hiina viie vürtsi segu
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Valmista kaste. Selleks kuumuta potis madalal kuumusel maltoosa ja soja, kuni nad on omavahel segunenud. Võta pott tulelt ja sega juurde ülejäänud kastme komponendid. Maitsesta cayenne pipra, soola ja hiina viie vürtsi seguga. Jaga kaste kaheks. Poole kastmega kogusega määri part seest kokku ning sule part, et kaste välja ei voolaks. (Ülejäänud kastet kasutad pardi määrimiseks väljast poolt aga seda teeb alles siis kui part peaaegu valmis on.)
Maitsesta part pealt soola ja pipraga ning pane ahju 180 kraadi juurde küpsema kaheks tunniks. Vahepeal kasta parti välja sulanud rasvaga. Kui part valmis, siis pintselda väljast poolt ülejäänud kastmega kokku ja pane 5 minutiks ahju tagasi.
Voilaa ja valmis ta saigi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar