esmaspäev, 4. mai 2020

Valge šokolaadi-hapukoorekook

Valge šokolaadi hapukoorekook on üks mõnusalt rammus ja hõrk suutäis. Võib öelda isegi, et sellest sündis minu uus lemmik kook. Hapukoore ja toorjuustukoogid on mulle koguaeg meeldinud, kuna esiteks nad on mahlased ja tihti peale nad pole nii magusad. Kuigi see retsept, mis ma just jagan on üsna rammus, kuid väga väga külluslik.
Annan veel mõned näpunäited selle retsepti kohta. Mina lisasin ahju veeanuma koos kuuma veega, et ahju auru tekiks ja ühtlasemalt küpsetaks. Teiseks ahjud on erinevad, ning seejärel on väga oluline visuaalne kontroll, kas kook on valmis või ei. Veidike võdisev konsistents on väga hea ahjust välja võtmiseks. Lisaks seda koogitäidist on retseptis võibolla veidike liiga palju, et kõike ei pea koogivormi ära mahutama, muidugi oleneb koogivormi suurusest.

Põhi:
200g digestive küpsiseid
80g Alma Eesti võid 82% 

Täidis:
100ml Alma vahukoort 35%
100g Alma Eesti võid 82%
150g Valget šokolaadi
1tk Alma puding vanilli
500g Alma hapukoort 20%
5 M suurses kanamuna
15g Vaniljesuhkrut
100g suhkrut
3 spl nisujahu

Kate:
1tk Alma puding vanilli 

Serveerimine:
Maasikaid
1 Valio Delish piimatäidisega biskviitkook piimašokolaadis 

Kata 24cm suuruse lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
Kuumuta ahi 155 kraadini ja aseta kuumakindel veeanum koos veega ahju alumisele siinile.
Koogipõhja jaoks purusta küpsised ja sulata või ning sega see kausis omavahel läbi. Suru see koogivormi põhjale ja külmkappi tahenema.
Täidise jaoks kuumuta kastrulis koor ja või keemiseni, eemalda tulelt. Tükelda šokolaad peeneks ja pane see suurde kaussi. Vala šokooladile juurde kuum koore ja või segu ning sega see ühtlaseks massiks. Seejärel lisa juurde vaniljepuding, hapukoor, suhkrud, kanamunad ja seejärel lase saumikseriga ühtlaseks massiks. Viimasena lisa nisujahu ja lase uuesti saumikseriga ühtlaseks massiks.
Vala saadud segu küpsisepõhjale ja küpseta 155 kraadi juures umbes 45 minutit või kuni segu on enamvähem hüübinud.
Võta kook ahjust välja ja lase jahtuda. Kata kook 1 paki vaniljepudinguga ning küpseta 220 kraadises ahjus 5 minutit veel.
Seejärel eemalda kook ahjust ja jahuta täielikult. Serveeri kooki külmakapi külmalt ja järgmisel päeval.
Eemalda ettevaatlikult koogivorm ja serveeri kooki maasikatega.
Head isu!





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar