esmaspäev, 11. november 2019

Pavlova, kasesiirupi-mascarpone kreemi ja astelpajuga

Pavlova on väga luksuslik ja maitsev dessert. Selle valmistamine võtab paar tundi aega aga see on seda väärt. Pavlovat iseloomustab mõnusalt krõbe koorik ja seest pehme konsistents. Mina täitsin pavlovad kasesiirupi-mascarponekreemiga ja kõige tipuks katsin hapuka astelpajumoosiga. Imeline kombinatsioon magusast ja hapust.
Head katsetamist!

Pavlova:
4 munavalget
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
Meresoola

Kasesiirupi-mascarponekreem:
300 g mascarpone juustu
50 ml Kasekuntsi RUUGE kasesiirupit
150 g vahukoort

Astelpajumoos:
300 g külmutatud astelpaju marju

Sega suhkur maisitärklisega. Vahusta munavalged pehmeks vahuks vähese soolaga, seejärel hakka lusika haaval suhkru-tärklisesegu lisama, samal ajal vahustades. Kui kõik suhkrusegu lisatud, siis vahusta seni kuni suhkrukristalle pole enam tunda.
Pane segu pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühesugused kujud ning küpseta 100 kraadises ahjus kuni pavlovad on tugevad ja kuivanud.

Kreemi jaoks sega omavahel mascarpone ja kasesiirup. Seejärel lisa vahustatud vahukoor ja sega spaatliga läbi.

Astelpajumoosi jaoks sulata astelpaju ja saumikserda see vähese suhkruga läbi ning suru läbi sõela.

Nüüd lao kokku pavlovad. Selleks tee pavlova keskele auk ja täida kasesiirupi-mascarponekreemiga. Kõige peale pane moos ja serveeri koheselt.








Retsept valmis kööstöös Kasekunst OÜ-ga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar