Ahjus küpsetatud peet:
4 punapeeti
Oliiviõli
Meresoola
Punapeedikreem:
300 g punapeedi sisu (küpsetatuna)
200 g vett
Balsamico äädikat
Suitsust oliiviõli
Pruuni suhkrut
Meresoola
5 g agar-agarit
Parmesanivaht:
300 g Alma vahukoort 35%
150 g Valio Forte classico kõva itaaliapärast juustu
Suhkrut
Meresoola
50 g munavalget
Kõigepealt valmista peedid. Selleks pese peedid korralikult puhtaks. Määri peedid õli ja soolaga kokku. Kuumuta ahi 180 kraadini ja pane peedid ahju küpsema, umbes 1,5 tunniks.
Järgmisena valmista parmesanivaht. Kaalu kastrulisse koor ja riivitud juust. Kuumuta ja sega kuni juust on sulanud. Maitsesta kaste meresoola ja suhkruga. Kurna kaste läbi sõela ja jahuta maha. Vala juustukaste sifoonpudelisse ja lisa juurde munavalge. Sule sifoon ja lae 2 N2O balooni. Raputa pudelit 1 minut ja pane külmkappi, kuni valmivad ülejäänud asjad.
Punapeedikreemi jaoks eemalda küpsetatud punapeetidelt sisu ja lõika need väiksemaks niga tõsta kastrulisse. Lisa juurde vesi ning maitsesta äädika, suhkru, meresoola ja suitsuse oliiviõliga. Kuumuta keemiseni ja lase paar minutit keeda. Seejärel pane segu blenderisse ja püreesta siidiseks massiks. Pane segu tagasi kastrulisse ja lisa juurde agar-agar, keeda umbes 2 minutit. Seejärel jahuta punapeedikreem ahjuplaadil. Lõika tardunud punapeedikreem kuubikuteks ja pane blenderisse.
Püreesta ühtlaseks kreemiks ja suru läbi tiheda sõela, et veelgi kreemisemat massi saada.
Täida peedid punapeedikreemiga, jäta varu ka parmesanivahule.Viimasena lisa parmesanivaht.
Mõnusat katsetamist!;)
Retsept valmis koostöös Valioga.
cara main sabungayam.co online s128
VastaKustuta