Juurselleripüree on mõnusalt maitsekas tänu suurepärasele Andre Grand Old juustule, imeline kooslus kahest suurepärasest toorainest. Juurde on serveeritud vadakukastet, mis on üks minu lemmik kastmeid hetkel. Mõnusalt magus-hapukas. Imeline! Kellele ainult taimsest õhtusöögist ei piisa, siis soovitan juurde valmistada näiteks lõhet. Lõhe, vadak, till ja juurseller sobivad omavahel suurepäraselt!:)
Head katsetamist!
Küpsetatud juurseller:
1 juurseller
Juurselleripüree:
Küpsetatud juurselleri sisu ( 130g)
100 g vahukoort
100 g Andre Farmi Grand Old juustu
Meresoola
Vadakukaste:
500 g keefiri
150 g vahukoort
Pruuni suhkrut
Meresoola
Tilliõli
Kõigepealt küpseta juurseller ära. Selleks kuumuta ahi 200 kraadini ja pane pestud juurseller kaheks tunniks ahju.
Samal ajal valmista vadaukaste. Selleks kuumuta potis keefirit nii kaua kuni piimavalk eraldub. Kurna vadak läbi sõela teise potti ja redutseeri poole võrra alla. Lisa vadakule koor, kuumuta paar minutit ja maitsesta soola ning suhkruga.
Tilliõli valmistamiseks pane blenderisse 50 g tilli ja 300 ml rapsiõli. Püreesta suurel kiirusel ühtlaseks massiks. Lase masinal paar minutit töödata. Kurna segu läbi marli ja hoiusta õli fooilumiga kaetud pritspudelis.
Juurselleripüree tegemiseks lõika juursellerilt pealmine osa maha ja koori sisu välja. Pane blenderisse, lisa juurde koor ja Andre Farmi Grand Old juust. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta segu soolaga. Pane segu pritskotti. Täida tühjaks tehtud juurseller püreega. Lisa vadakukaste ja tilliõli. Ja nii lihtne see ongi!
Head katsetamist!:)
Retsept valmis koostöös Andre Talu farmiga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar