teisipäev, 29. mai 2018

Karamelline virsiku-valge tee kook

Karamelline virsiku-valge tee kook meenutab kergelt creme brulee kooki. Mõnusalt mahe ja kreemine ning pealt karamelline, mis on saavutatud suhkru karamelliseerimise tulemusena.
Koogi valmistamine on väga lihtne ning lisaks ei kulu ka kaua aega. 
Soovitan koogi juurde serveerida hapukat kaste ja vaniljejäätist.


Koogipõhi:
150 g nisujahu
45 g Alma Eesti võid 82%
0,5 muna (M)
63 g suhkrut

Täidis:
1 kg Gefilus keefir virsiku-valge tee
100 g suhkrut
5 muna (M)
5 sl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Kõigepealt valmista koogipõhi.
Selleks vahusta omavahel muna suhkruga valgeks vahuks. Seejärel näpi jahu ja või omavahel purutaoliseks massiks. Sega jahu-võipuru hulka munamass ja sega omavahel korralikult läbi. Pead saama purutaolise massi.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vala puru 21 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga voodertatud koogivormi põhjale ja küpseta ahjus 10-15 minutit.

Samal ajal kui koogipõhi küpseb, valmista täidis. Selleks sega omavahel munad suhkruga, lisa juurde jahu ja küpsetuspulber ning sega ühltaseks massiks. Kaalu suurde kaussi keefir ja lisa munasegu keefiri hulka ning sega ühtlaseks massiks. Vala saadud täidis koogivormi põhjale.
Alanda ahjus kuumus 150 kraadini ja küpseta kooki umbes 1 tund kuni täidisemass on hüübinud.
Lase koogil täielikult maha jahtuda ja enne serveerimist raputa koogile suhkrut peale ning karamelliseeri gaasipõletiga.
Head katsetamist!





Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar