Vanilje panna cotta on üks lihtsamaid desserte, mille valmistamine on ülikiire, kuid tulemus ülimaitsev. Selle panna cotta konsistents on hästi pehme ja suussulav, kuna želatiini kogus on suhteliselt minimaalne, kuid piisav, et ta tarduks. Kui on desserdi valmis saamisega kiire, suurendada želatiinikogust, siis tardub panna cotta kiiremini, kuid konsistents on rohkem tarretise moodi, mis ei pruugi paljudele meeldida.
Nii, et proovi järgi!:)
Vanilje panna cotta:
400 ml Alma täispiima 3,8-4,2%
300 ml Alma vahukoort 35%
40 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
6,5 g želatiinipulbrit
Kaalu kastrulisse piim, koor ja suhkrud ning kuumuta keemiseni. Jahuta 60 kraadini.
Paisuta želatiini 36 g külma veega, umbes 5 minutit. Seejärel sulata želatiin vesivannil ja lisa piima-kooresegule, sega ühtlaseks massiks.
Vala saadud vedelik serveerimisnõudesse ja pane külmkappi tarduma, vähemalt viieks tunniks.
Serveeri panna cottat hapukama moosiga. Mina serveerisin mangogeeliga.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar