reede, 24. märts 2017

Valge šokolaadi mousse

Valge šokolaadi mousse on prantslaste poolt väljamõeldud magustoit, mis on tõeliselt hõrk ja õhuline suutäis. Selles retseptis on lisatud juurde ka Valio Viola naturaalset sulatatud juustu, mis annab mousse-le kergelt juustuse maitse. Tõeliselt suurepärane kombinatsioon headest maitsestest!
Serveerimisel kasuta hapukaid marju, näiteks pohlasid, kuna mousse ise on parajalt magus. :)


200 g kvaliteetset orgaanilist valget šokolaadi
125 ml Alma vahukoort 35%
250 ml Valio vahukoort 35%
1 tl želatiinipulbrit
1 sl külma vett želatiini paisutamiseks

Serveerimiseks:
Pohlamarju
Piparmündi lehti


Paisuta väikeses topsis želatiin 1 sl. külma veega, umbes 3-5 minutit. 
Tükelda šokolaad peeneks ja aseta suurde kaussi. Kuumuta kastrulis 125 ml koort keemiseni, seejärel võta kastrul tulelt ja lase veidi jahtuda ning sega sisse paisutatud želatiin. Sega kuni želatiin on lahustunud. Seejärel vala kuum koore-želatiinisegu tükeldatud šokolaadile. Lase paar minutit lihtsalt seista, siis sega ühtlaseks massiks.
Järgmisena sega toasoe sulajuust šokolaadi-kooresegusse. Sega täielikult ühtlaseks massiks.
Viimasena vahusta 250 ml vahukoort pehmeks vahuks ning sega see šokolaadi-sulajuustu massi hulka. Vahukoore sisse segamisel kasuta spaatlit ja alt ülesse segamise tehnikat, ning ära kindlasti üle vahusta. Segu peab tulema võimalikult õhuline.
Vala saadud segu serveerimispokaalidesse ja lase kuni 12 h külmkapis hanguda.
Serveeri moussed pohlamarjade ja piparmündiga.




Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar