esmaspäev, 12. detsember 2016

Churros tuhksuhkru ja nutella šokolaadikreemiga

Ülituntud tänavatoidu roog churros on lihtsalt parim. Hispaanlased on ühe suurepärase meistriteosega hakkama saanud, mis on ülimalt populaarseks kujunenud paljudes riikides. Eriti tänavatoidu üritustel.
Churrose valmistamine on imelihtne. Valmistad keedutaigna, paned pritskotti ja pritsid läbi sakilise tülle kuuma õlisse ning friteerid kuldpruuniks. 
Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga ja veel parema koosluse saad, kui kastad churrose pulgad nutella šokolaadikreemi sisse. Parim!

2,5 dl vett
0,5 tl sool
1 sl suhkrut
120 g võid 82%
175 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
3 muna

1 l rapsiõli

Serveerimiseks:
Tuhksuhkur
Nutella 

Sega kausis omavahel jahu ja küpsetuspulber.
Pane teise potti vesi, suhkur, sool ja või ning kuumuta keemiseni. Lisa vedeliku juurde jahu ja küpsetuspulbri segu ning sega taigen ühtlaseks palliks. Lase jahtuda käesoojani.
Kuumuta kolmandas potis õli 180 kraadini.
Seejärel lisa ükshaaval munad taignasse. (lisad muna, segad ühtlaeks, lisa teise jne.)
Pane taigen sakilise tüllega pritskotti ja pritsi pikad pulgad õlisse ning friteeri kuldseks. Pane valmis churrosed paberrätikule nõrguma ja siis serveerimis alusele. Raputa üle tuhksuhkruga ning serveeri juurde nutella šokolaadikreemi.
Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar