reede, 2. september 2016

Õllekastmes ahjukana

See on üks suurepärane piduroog tervele perele, mida sobib teha igal aastaajal. Õllekaste on lihtsalt jumalik, parajalt magusa ja karamellise konsistentsiga, millele annab lisaväärtust sidruni värskus. Ideaalne kaste linnuliharoogade juurde.

Õllekaste:
250 ml tumedat õlu
4 sl fariinisuhkrut
30 g  võid
0,5 tk sidrunimahla
sool

jahutatud Rannamõisa broiler
suitsutatud paprikapulbrit
kadakamarju
sool/pipar
oliiviõli
Kalla potti õlu ja suhkur, redutseeri kaste poole väiksemaks, lisa või, sidrunimahl ja maitsesta soolaga ning sega hoolialt läbi.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Hõõru kana kokku suitsutatud paprikapulbriga, purustatud kadakamarjadega, soola, pipra ja oliiviõliga. Pane kana ahju 175 kraadi juurde 1.5 tunniks küpsema. Enne valmimist kasta kana aegajalt õllekastmega, kuid jäta ka serveerimiseks kastet.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar