laupäev, 9. juuli 2016

Vürtsikas marinaadis kalkuni rinnaliha

See on üks väga lihtne marinaadi retsept, mis sobib imehästi kalkunilihaga. Parajalt vürtsikas ja küüslaugu poolt antud teravus, mida neutraliseerib õli. Kusjuures õli on ka väga hea liha pehmendaja. Seda ka selle retsepti puhul, liha tuli väga maitsev ja mahlane.
Maitseainetest domineerivad rohkem vürtsköömen, sojakaste ja küüslauk, mis annavad kokku väga hea maitseainete kombinatsiooni.
Ka valmistamine on lihtne, nagu üldjuhul kõikidel marinaadidel. Pane kõik blendrisse ja lase ühtlaseks massiks ning valmis ta ongi. Liha hoidsin marinaadis ühe ööpäeva, see aeg on marineerumiseks täiesti piisav.
Kui liha enne grillimist paberrätikuga marinaadist puhtaks ei tee, siis võib mõne jaoks liha välimus täitsa hirmuäratav tulla aga samas jääb lihale rohkem marinaadi maitset.  See marinaad karameliseerub väga kiirelt soja olemasolu tõttu, mõnele maitseb, mõnele mitte aga halb see pole absoluutselt mitte.
Liha valmisolu saad testida näpuga liha peale vajutades, liha peab olema kergelt vetruv, siis on tulemus mahlane.
Grillitud kalkuni juurde serveerisin sütel küpsetatud kartuleid, mis maitsesid nostalgiliselt hästi, ahjaa ja paprikaid grillisin ka, väga maitsev!

Toidulaud omas hiilguses.


Retsept:

Marinaad:
1 tl vürtsköömneid
1 tl sinepiseemneid
3 oksa tüümiani
4 küüslauguküünt
5 sl sojakastet
14 sl neutraalse maitsega õli

Liha:
700 g Rannamõisa kalkunirinnaliha

Valmistamine:

  1. Pane kõik marinaadi koostisosad blendrisse ja blenderda ühtlaseks massiks.
  2. Lõika lihast meelepärased portsjonid või jäta isegi täitsa üheks tükiks.
  3. Pane liha suletavasse anumasse ja vala marinaad lihale, kata anum kaanega ja pane külmiku marineeruma. Ühest ööpäevast marineerumisel piisab.
  4. Tund enne grillimist võta liha toasooja ja siis võib grillimine alata!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar