reede, 17. juuni 2016

Mida jaanipäeval lauale panna?

Selles postituses on valik retsepte, mida jaanipäevalaual saaks kasutada või miks mitte ka jalgpalli EM-i snäkilaual. Postitus koosneb põhiliselt kastmetest, kahest liha valmistamise retseptist,üks retsept räägib kuidas veise antrekooti teha, muidugi oleks seda ideaalne grillil teha. Teine liha  retsept räägib kuidas rebitud liha valmistada, mida on sobilik burgeri vahel kasutada. Lõpetuseks on üks väga maitsev snäki retsept, mis omakorda on valmistatud Valio Atleet sweet chilly snäkkidest, ülihea!
Püsige lainel, sest vol2 jaanipäeva postitus tuleb ka milles on rohkem keskendatud dessertidele.


Retsept: 4-le

Veise antrekoot:

600 g veise antrekooti
2 oksa rosmariini
oliiviõli
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Pruunista õli-või segus veise antrekoot igast küljest pruuniks.
  2. Seo antrekoodi ümber rosmariinioks, maitse soola/pipraga ja pane ahju 170 kraadi juurde küpsema. Küpseta kuni sisetemperatuur on 55 kraadi, seejärel võta ahjust välja ja pane fooliumisse järelküpsema 5 minutiks.
  3. Serveerimisel lõika lihast õhukesed viilud ja maitsesta soola helvestega.





Rebitud liha burger

1 kg seakülge
6 rabarberist väljapressitud mahl
worcestershire kastet
sojakastet
sool/pipar/tšillihelbed
4 kuklit
bbq kastet
marineeritud kurki
punast sibulat
4 viilu Valio Atleet Cheddar juustu

Valmistamine:

  1. Pane liha üleööks rabarberimahla marinaadi.
  2. Maitsesta seakülg korralikult worcestershire kastme, sojakastme, sinepi, soola, pipra ja tšillihelvestega.
  3. Pane liha küpsetusvormi, kalla juurde rabarberi marinaad, kata vorm fooliumiga, tee mõned augud fooliumisse. 
  4. Tõsta liha ahju pöördõhuga 110 kraadi juurde küpsema 7 tunniks.
  5. Nüüd saad liha rebima hakata ja seda burgeri vahel kasutada, võid pärast rebitud liha veel maitsesta worcestershire kastmega.
  6. Lõika kuklid pooleks, grilli iga kukli pool kuldseks, lisa kukile juust ning lase veidike sulada, juustu peale aseta rebitud liha, rebitud liha peale bbq kaste, siis marineeritud kurk ja punase sibula viilud ja aseta peale teine kukli pool.


BBQ kaste

150 g ketšupit
25 g worcestershire kastet
120 g apelsinimahla
8 g Dijon sinepit

Valmistamine:

  1. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja nii lihtne see ongi!
  2. Sobib hästi sealiha juurde ja burgerite kastmeteks.







Karulaugupesto:

100 g karulaugulehti
125 ml oliiviõli
50 g Valio Forte Speciale parmesani juustu
40 g seedermänniseemneid
sidrunimahla
sool/pipar

Valmistamine:

  1. Püreesta blendris karulauk oliiviõliga, lisa juurde parmesan, röstitud seedermänniseemned ning püreesta ühtlaseks massiks, kui pesto konsistents tundub liiga paks lisa õli juurde. Maitsesta sidrunimahla ja soola/pipraga.
  2. Sobib hästi grillitud ciabatta ja kanaliha juurde.



Tšillised juustupallid:

180 g Valio Atleet sweet chilly juustusänkke
1 muna
1 küüslauguküüs
1 tl kuhjaga jahu
riivsaia paneerimiseks
õli friteerimiseks

Valmistamine:

  1. Pane blendrisse juustusnäkid, tükeldatud küüslauk, muna ja püreesta ühtlaseks masssiks lisa juurde jahu ning sega läbi. Vajadusel maitsesta soolaga.
  2. Vormi taignast väikesed pallid ja paneeri riivsaias ning friteeri õlis kuldseks.
  3. Head isu!



Paprika-tšillikaste


1 punane paprika
0,15 tk tšillikauna
0,5 tk küüslauguküünt
oliiviõli
0,5 tl sidrunimahla
soola

Valmistamine:

  1. Tükelda paprika, tšilli ja küüslauk väiksemaks, pane blendrisse ning püreesta, lisa oliiviõli ja sidrunimahl. Lisa oliiviõli nõnda palju, et tekiks mõnus vedel kaste. Maitsesta lõpus sidrunimahla ja soolaga.
  2.  Sobib hästi sea ja linnuliha ja krevettidega.


Retseptid valmisid koostöös Valioga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar