Kuigi ma eriti tarretiste usku pole siis selle itaallaste väljamõeldise eest võtan küll mütsi maha.
Tegelikult selle desserdi puhul oleks puhtalt panna cottast ja maasika toormoosist piisanud aga kui juba katsetamiseks läks siis tegin sidrunimaitselise toorjuustukreemi lisandina juurde.
Nii, et kaks ühe hoobiga!
Retsept: 4 väikest brüleevormi
400 ml rõõska koort 35%
100 ml piima 3,5%
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkurt
2 tl zelantiinipulbrit
Valmistamine:
- Lisa keedupotti rõõsk koor, piim ja suhkrud, kuumuta kuni suhkur on sulanud.
- Valmista ette želatiin oma pakendil oleva juhise järgi. Sega želatiin koore-piima segusse ja sega kuni želatiin on täielikult segunenud.
- Eemalda pott tulelt ja jaota võrdselt nelja brüleevormi.
- Aseta vormid külmkappi 3 tunniks.
Sidrunimaitseline toorjuustukreem
150 g toojuustu
75 ml rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut
1 tl sidrunimahla
2 spl suhkrut
Valmistamine:
- Sega toorjuust, mõlemad suhkrud ja sidrunimahl kokku.
- Vahusta vahukoor ja sega maitsestatud toorjuustu massiga kokku.
- Vormi kahe supilusikaga toorjuusukreemi kujukesed.
- Serveeri koos panna cottaga ja maasika toormoosi ning šokolaadilaastudega