reede, 31. juuli 2015

Soolatud karamellikaste

Tõeline karamellikaste, võib öelda, et isegi täiuslik. Koosneb siis suhkrust, võist, rõõsast koorest ja just soola lisamine muudab selle kastme täiuslikuks.
Sobib ideaalselt kasutamiseks kookides, jäätistes, saia peal jne.
Valmistamiseks kulub kusagil 10min.


Retsept:

1 tass suhkrut
90g soolast võid, 5 tükiks lõigatud
120ml rõõska koort
1 tl. soola

Valmistamine:

Aja keskmise suurusega pott kuumaks, lisa suhkur, kuumuta kuni suhkur hakkab sulama ning sega vahel ja vaata et suhkur kõrbema ei läheks. Kui suhkur on sulanud siis lisa või  ja sega kuni kõik on ühtlaseks segunenud. Siis lisa sorts haaval koor, pidevalt segades ja ole ettevaatlik, võib pritsima hakata. Kui kõik on ühtlaseks massiks segunenud siis eemalda pott tulelt ja lisa sool ja sega läbi.
Lase karamell maha jahtuda tõsta purki ja ongi valmis kasutamiseks, säilita külmkapis kinnises anumas. Enne kasutamist soojenda mikrolaineahjus üles, kuna külmkapis muutub karamelli mass tihkeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar