Dulce de leche??? Mis see siis täpselt ongi? See on keedetud magus kondenspiim, mille konsistents muutub keetmise käigus paksemaks ja värvus läheb kuldpruuniks.
Ideaalne kasutada täidistena kookides, küpsetistes või lihtsalt saiale määrida.
Valmistamine on lihtne, kuid veidike nõuab aega ja järelvalvet.
Retsept:
400g konservipurk magusat kondenspiima
Valmistamine:
Võta suur keedupott, aseta kondenspiimapurk keedupotti ja täida pott keeva veega, nii, et kondenspiimapurk oleks üleni veega kaetud, keeda parajal tulel 2,30h. Vaata, et vett oleks koguaeg piisavalt potis, et kondenspiimapurk, terve keetmise aeg, oleks kenasti veega kaetud, vahepeal kui vesi hakkab liiga ära keema, lisa vett juurde. Peale keetmist lase kondenspiimapurgil maha jahtuda. Peale avamist, säilitada külmkapis, suletavas anumas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar