esmaspäev, 15. juuni 2015

Tervislik pähklileib

Väga tervislik ja kiudaineterikas pähklileib. Kõrge valgu sisalduse tõttu sobib ideaalselt seda peale trenni süüa.
Valmistamine on väga lihtne ja väga kergelt oma maitse-eelistuste järgi kohandatav retsept, asendades oma lemmikute pähklite ja seemntega.

Retsept: 1- leivavorm

100g päevalilleseemneid
45g purustatud maapähkleid
70g mandleid
350 ml kaerahelbeid
3spl. seesamiseemneid
1tl. meresoola
2spl. fariinsuhkrut
3spl. vedelat kookosõli
350 ml vett

Valmistamine:


  1. Aseta leivavormi küpsetuspaber. Sega hoolega kausis omavahel kuivaineid ning teises kausis sega omavahel fariinsuhkur, kookosõli ja vesi, sega kuni kõik on kenasti segunenud. Lisa vedel mass kuivainete hulka ja sega kõik kokku, kuni on ühtlane mass. Lase tainal 2-4 tundi seista, kuni vedelik on kenasti tainasse imbunud.
  2. Kui mass on valmis küpsetamiseks siis lükka tainas küpsetuspaberiga kaetud leivavormi ja küpseta ahju keskmisel siinil, 175 kraadi juures 20 minutit, siis eemalda leib leivavormist ja aseta leib ahjurestile, nii, et leiva pealmine pool all ja küpseta veel 30-40 minutit.
  3. Enne serveerimist lase leival täielikult maha jahtuda.
  4. Säilita leiba säilituskarbiga külmkapis.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar