Tehes alguses täiesti tavalist pannkoogitainast, keerasin katsetuse mõttes veidike vinti üle, lisades juurde 125ml purustatud mustsõstraid, mis muutis need pannkoogid eriti šefiks.
Idee tuli puhtjuhuslikult, oma ajusopis keerlevale küsimusele "aga mis juhtub kui ma panen mustsõstra moosi hoopis tainasse, mitte valmis pannkookide peale?"
Juhtus see, et sain oma küsimustele vastused ja väga maitsvad pannkoogid, järgmine kordki!
Neid fancy-si pannkooke serveerisin ülikiirelt valmiva šokolaadikastme ja kookoshelvestega.
Retsept:
Pannkoogitainas
1 muna
185ml piima
1/4 tl soola
25g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
250ml jahu
1tl küpsetuspulbrit
1/4 tl küpsetusoodat
125ml purustatud mustsõstraid
võid praadimiseks
Šokolaadikaste
1dl kakao
0,75dl suhkur
2,5dl kohvikoor
1tl või
Valmistamine:
Pannkoogitainas
- Vispelda kausis kergelt omavahel muna ja piim.
- Sega omavahel kuivained.
- Lisa kuivained muna-piimasegu hulka, sega ühtlaseks massiks.
- Purusta mustsõstrad ja lisa pannkoogitaina hulka, sega hoolikalt, et tainas muutuks siniseks.
- Lase tainal 10min. puhata.
- Lisa kuumale pannile või ja küpseta väikesed pannkoogid.
Šokolaadikaste
Sega keedunõus omavahel kakao ja suhkur, lisa koor ja kuumuta vaiksel kuumusel koguaeg segades. Keeda mõni minut, eemalda nõu pliidilt ja lisa 1tl võid kastmesse. Sega uuesti hoolikalt, et tükke sisse ei jääks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar