teisipäev, 28. märts 2017

Pitsa lihapallide ja basiilikuga

Pitsa valmistamine on alati hea idee, eriti kui sõbrad külla tulevad. Pitsa peale võib alati kindel olla, üldjuhul söövad seda kõik. Kuid üheks olulisemaks teguriks, et pitsa hea tuleks on pitsapõhi. Selles postituses jagan teiega retsepti, mille pitsapõhi toimib alati ja pitsakate on lihtsalt suurepärane! :)





Pitsapõhi:
250 g jahu
125 ml käesooja vett
8 g presspärmi
6 g soola
0,5 sl suhkrut
1,5 sl oliiviõli

Kate:
2-3 sl tomatipastat
0,5 punast sibulat
125 g mozzarella juustu
Basiiliku lehti
Oliiviõli
Oregano lehti

Lihapallid:
300 g Rannamõisa hakitud kalkuni rinnaliha
1 tl teralist dijoni sinepit
1 tl suitsutatud paprikapulbrit
Meresoola/pipart
Oliiviõli praadimiseks



Alusta pitsapõhja valmistamisega. Sega omavahel käesoe vesi, pärm, suhkur, sool ja oliiviõli. Sõelu suurde kaussi jahu. Lisa jahule vee-pärmisegu ja sõtku sellest ühtlane taignapall. Taignapall peab olema väga elastne. Aseta taignapall kaussi ja kata kauss kilega ning jäta sooja kohta 2 tunniks kerkima.

Järgmisena valmista lihapallid. Selle jaoks sega hakkliha sinepiga ja seejärel maitsesta suitsutatud paprikapulbri, soola ning pipraga. Vormi hakklihast meelepärase suurusega lihapallid. Järgmisena kuumuta pannil õli ja pruunista kergelt lihapallid ning eemalda tulelt.
Kui taigen on kahekordseks kerkinud, siis rulli taignast õhuke pitsapõhi ja aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kuumuta ahi 250 kraadini.

Määri pitsapõhjale  tomatipastat. Seejärel aseta pitsapõhjale parajate vahedega lihapallid, mozzarella juust, basiilikulehed, oreganolehed ja viimasena nirista pitsa üle oliiviõliga.
Pane pitsa ahju alumisele siinile ja küpseta kuni pitsapõhi on kuldne ja juust pealt sulanud.

Serveeri koheselt!



Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar