laupäev, 28. november 2020

Krõbe keefirikana grillitud maisi ja chipotle kastmega

See retsept on lihtsalt hitt. Keefirimarinaadis ööläbi marineerunud kana, mille paneering on täis tugevaid maitseid on lihtsalt imeline. See on üks minu lemmik retsepte kanast, valmistamine võtab veidike küll aega aga see on seda väärt. Kana kõrvale valmistasin mehikopärast maisitõlvikuid, mis on kergelt krehvtised ja vürtsikad. Maisitõlviku ja kana juurde sobib see sama chipotle kaste, mis ma valmistasin. Just tabasco ja laim muudavad selle kastme eriliseks. Tasub proovida!

Keefirimarinaad:
500ml Valio Alma keefiri 2,5%
500ml Valio Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2%
1 sibul, õhukeselt viilutatud
6 jalapeno pipart, seemned eemaldatuna, viilutatud
12g  meresoola
1 kg kanakintsuliha, kondita ja nahata
 
Paneering:
1 kg nisujahu
35g sibulapulbrit
35g küüslaugupulbrit
30g  meresoola
20g suitsutatud paprikapulbrit
8g kuivatatud tüümiani
5g cayenne pipart

Grillitud mais:
2 eelnevalt keedetud maisitõlvikut
Suitsutatud paprikat
Meresoola
2 küünt küüslauku
2 cm pikkune jupp kooritud ingverit
Oliiviõli 

Chipotle kaste:
0,5 laimi mahl
Meresoola
Tabasco kastet

Lisandid:
Murulauk

Alusta söögi tegemist marinaadi valmistamisega. Sega omavahel keefir, piim sibul, jalapeno pipar ja sool, sega kuni sool on lahustund.
Lõika kanast umbes 7 cm suurused tükid ja pane marinaadi, kata nõu kaanega ning hoia ööpäev külmikus. 

Paneeringu jaoks sega omavahel kõik koostisained.
Kurna marinaad läbi tiheda sõela, vedelik ja kana jäta alles. Korja välja sibul ja jalapeno viilud ning viska need minema.
Kata kõigepealt kana tükid jahusegusse, seejärel keefiri marinaadi  ja viimasena jälle jahusegusse.
Pane kanad sügavkülma seniks, kuni oled valmis friteerima.
Friteeri paneeritud kanad 165 kraadises rapsiõlis kuni on krõbe, kuldne ja läbiküpsenud. Sisetemperatuur peab olema vähemalt 65 kraadi.

Sega mais kokku purustatud küüslaugu, ingveri, meresoola, suitstutatud paprika ja võiga.
Kuumuta pannil oliiviõli ning grilli mais kuldpruuniks. Grillitud maisi serveeri chipotle kastme ja värskelt riivitud parmesani ning murulauguga. 

Kastme jaoks sega kõik komponendid kokku ja ongi valmis serveerimiseks. 

Head isu!





Retsept valmis koostöös Valioga.

Jõulune keefiri panna cotta

Jõulune keefiri panna cotta on kombinatsioon kahe erineva rahvuse klassikalisest desserdist. Omavahel on kokku sobitatud itaallaste mõnusalt kreemine keefiri panna cotta ning eestlaste piparkoogi ja pohla kombinatsioon. Kuna lisasin juurde ka passionit, siis see andis desserdile hoopis teise mõõtme. Mõnusalt hapukas ja eksootline maitsenüanss passioni näol tõstab esile panna cotta kreemisust ning magusust. Seda lihtsalt peab proovima kui hästi see kõik omavahel kokku sobib. 


Keefiri panna cotta:
400g Valio Alma keefir 2,5%
200g Valio Alma vahukoort 35%
50 g suhkrut
7g pulber želatiini

Lisandid:

Piparkoogi küpsiseid
4 passionit
Külmutatud pohlasid


Alusta panna cotta valmistamist želatiini paisutamisega. Selleks sega omavahel väga väikeses topsis 42 g külma vett ja želatiinipulber. Lase 5 minutit paisuda. Seejärel kalla paisunud želatiin väikesesse kastrulisse ja kuumuta kuni 50 kraadini, et želatiin muutuks täielikult vedelaks. Kindlasti ei tohi želatiini segu üle 90 kraadi minna, muidu kaob tarrenduv toime ära. 

Kuumuta ka vahukoor 30 kraadini, lisa juurde vedel želatiin, seejärel keefir. Sega läbi ja vala serveerimispokaalidesse ning pane külmkappi 12 tunniks tarduma. 
Serveerimisel lõika passion pooleks ja kraabi viljaliha panna cotta peale. Puista peale pohlamarju ja piparkoogi küpsiseid. 

Head isu!






Retsept valmis koostöös Valioga.