Pole miskit paremat, kui hommikused pannkoogid. Sellel korral on kasutatud nende valmistamiseks mango-banaani-chia keefirit. Tulemuseks on ühed mõnulsat kohevad ja mahlased pannkoogid.
Proovi järgi!
Pannkoogid:
2 muna
2 spl suhkrut
Näpuotsaga soola
1 tops Valio Gefilus mango-banaani-chia
5 spl jahu
0,25 tl soodat
Serveerimiseks:
Alma maitsestamta kreeka jogurtit
Šokolaadi
Vahusta kõigepealt munakollased suhkruga. Sega juurde keefir, jahu ja soodasegu. Seejärel vahusta teises kausis munavalge soolaga. Lisa õrnalt vahustatud munavalge taignasse ja küpseta kuumal ning õlisel pannil väikesed pannkoogid.
Serveeri pannkooke kreeka jogruti ja šokolaadiga.
Head isu!
Retsept on valminud koostöös Valioga.
teisipäev, 31. juuli 2018
Kirsi-panna cotta vaht
Kirsi-panna cotta dessert on mõnusalt suvine ja kerge kehale. Magustoidu põhi komponendiks on kirsid, millest on valmistatud nii kaste kui ka vaht, lisaks on kirsivahus kasutatud ka Alma Muah kirsi-panna cotta maitselist koorejogurtit. Kirsid ja panna cotta toimivad koos imeliselt nii, et proovi järgi!
Kirsi-panna cotta vaht:
300 g Alma Muah koorejogurtit kirsi-panna cotta maitselist
4 g želatiinipulbrit + 24 g külma vett
75 g naturaalset kirsimahla + 15 g suhkrut
30 g munavalget
Küpsisekreem:
80 g valget šokolaadi
200 g Valio Viola toorjuustu
90 g digestive küpsiseid
Kirsikaste:
Värskelt pressitud kirsimahla
Suhkrut
Serveerimiseks:
Alma naturaalset kreeka jogrutit
Kõigepealt valmista kirsi-panna cotta vaht. Selleks paisuta želatiin veega. Sõelu kirsi-panna cotta jogurt läbi tiheda sõela. Sulata paisutatud želatiin. Vala see jogurti hulka ja sega ühtlaseks massiks. Sega juurde maitsestatud kirsimahl. Vala saadud segu sifoonpudelisse ja lisa juurde ka toores munavalge. Keera sifoonpudel kinni ja loksuta kõvasti. Lae sifoonpudelid kahe N2o ballooniga ja raputa kõvasti ning pane külmkappi kuni kasutamiseni.
Küpsisekreemi valmistamiseks sulata šokolaad. Sega sulatatud šokolaadi hulka toorjuust ning küpsisepuru. Jahuta saadud kreem ja pane pritskotti.
Kirsikastme jaoks puhasta kirsid kividest ja pressi neist mahl. Maitsesta suhkruga.
Serveeri dessert.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kirsi-panna cotta vaht:
300 g Alma Muah koorejogurtit kirsi-panna cotta maitselist
4 g želatiinipulbrit + 24 g külma vett
75 g naturaalset kirsimahla + 15 g suhkrut
30 g munavalget
Küpsisekreem:
80 g valget šokolaadi
200 g Valio Viola toorjuustu
90 g digestive küpsiseid
Kirsikaste:
Värskelt pressitud kirsimahla
Suhkrut
Serveerimiseks:
Alma naturaalset kreeka jogrutit
Kõigepealt valmista kirsi-panna cotta vaht. Selleks paisuta želatiin veega. Sõelu kirsi-panna cotta jogurt läbi tiheda sõela. Sulata paisutatud želatiin. Vala see jogurti hulka ja sega ühtlaseks massiks. Sega juurde maitsestatud kirsimahl. Vala saadud segu sifoonpudelisse ja lisa juurde ka toores munavalge. Keera sifoonpudel kinni ja loksuta kõvasti. Lae sifoonpudelid kahe N2o ballooniga ja raputa kõvasti ning pane külmkappi kuni kasutamiseni.
Küpsisekreemi valmistamiseks sulata šokolaad. Sega sulatatud šokolaadi hulka toorjuust ning küpsisepuru. Jahuta saadud kreem ja pane pritskotti.
Kirsikastme jaoks puhasta kirsid kividest ja pressi neist mahl. Maitsesta suhkruga.
Serveeri dessert.
Retsept valmis koostöös Valioga.
kolmapäev, 18. juuli 2018
Suviselt kerge kitsejuustusalat
See kitsejuustu salat on mõnusalt kerge kehale. Ülilihtne valmistada aga samas maitsete poolest väga huvitav. Salatis mängivad põhirolli värske kurk, avokaado, kitsejuust ja mõnusalt suitsune grillitud kale.
Kolotsi talu kitsejuust annab salatile väga huvitava ja täidlase maitse. Mõnusalt pehme konsistents ja maitselt väga rikkalik lisand salatile.
Salat:
4 kodumaiset lühikest kurki
1 avokaado
Mõned lehed kalekapsast
Sool
Pipar
Sidrunimahl
Oliiviõli
Kitsejuustukreem:
300 g vahukoort
200 g Kolotsi talu naturaalset kitsejuustu
Meresoola
0,5 Sidruni koor
Serveerimiseks:
Kolotsi talu kitsejuustu
Kõigepealt valmista kitsejuustukreem. Selleks kaalu potti vahukoor ja riivi juurde kitsejuust ning sidruni koor. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel 2 minutit podiseda. Tähtis on, et ise samal ajal vispliga pidevalt segaks. Maitsesta segu soolaga ja kurna läbi tiheda sõela. Jahuta ja pane segu pritskotti.
Salati valmistamiseks viiluta kurk ja avokaado. Grilli kuumal grillil või praeahjus soola ja õliga maitsestatud kale, kuni muutub krõbedaks.
Sega omavahel kurk ja avokaado ning maitsesta soola ning õliga.
Serveerimisel lase taldriku põhjale kitsejuustukreemi ja aseta selle peale kurgi-avokaado mix. Lase mõned törtsud kitsejuustukreemi veel ja seejärel aseta taldrikule grillitud kale. Grillitud kale peale riivi naturaalset kitsejuustu.
Head isu!
Kolotsi talu kitsejuust annab salatile väga huvitava ja täidlase maitse. Mõnusalt pehme konsistents ja maitselt väga rikkalik lisand salatile.
Salat:
4 kodumaiset lühikest kurki
1 avokaado
Mõned lehed kalekapsast
Sool
Pipar
Sidrunimahl
Oliiviõli
Kitsejuustukreem:
300 g vahukoort
200 g Kolotsi talu naturaalset kitsejuustu
Meresoola
0,5 Sidruni koor
Serveerimiseks:
Kolotsi talu kitsejuustu
Kõigepealt valmista kitsejuustukreem. Selleks kaalu potti vahukoor ja riivi juurde kitsejuust ning sidruni koor. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja lase madalal kuumusel 2 minutit podiseda. Tähtis on, et ise samal ajal vispliga pidevalt segaks. Maitsesta segu soolaga ja kurna läbi tiheda sõela. Jahuta ja pane segu pritskotti.
Salati valmistamiseks viiluta kurk ja avokaado. Grilli kuumal grillil või praeahjus soola ja õliga maitsestatud kale, kuni muutub krõbedaks.
Sega omavahel kurk ja avokaado ning maitsesta soola ning õliga.
Serveerimisel lase taldriku põhjale kitsejuustukreemi ja aseta selle peale kurgi-avokaado mix. Lase mõned törtsud kitsejuustukreemi veel ja seejärel aseta taldrikule grillitud kale. Grillitud kale peale riivi naturaalset kitsejuustu.
Head isu!
Retsept valmis koostöös Kolotsi Taluga.
Turuarendusetoetuse abiga rahastatud tegevus.